Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico
cebulna-juha-z-valjanimi-rezanci

Izberite pravo zakuho

Ni juhe brez prave zakuhe. Podari ji teksturo, gostoto, lepo zaokroži okus in okrepi njeno hranljivost. Preverite, kako izbrati pravo.

Kako izbrati pravo zakuho?

Za izbiro prave zakuhe je potrebnega nekaj občutka, v splošnem pa velja, da v bolj goste in po aromi močne juhe zakuhamo večje testenine. Sicer pa pravila pri izbiri niso tako zelo stroga. Nekako so bolj stvar tradicije in utečene rabe. Tako si fižolove juhe skoraj ne predstavljamo brez krpic, metuljčkov ali drobnih polžkov, kremne zelenjavne ali paradižnikov juhe (zlasti otroci) brez zvezdic ali rižka.

Kakšna bi bila goveja juha brez valjanih rezancev ali ribane kaše? In kakšna bi bila krepka obara brez vodnih vlivancev?

Zlahka pa se prepustite domišljiji s širokim izborom naših jušnih testenin in zakuho izberete tudi glede na vaš trenutni navdih!

Da juha ne bo motna

Nekdaj je veljalo (in za nekatere jušne testenine to še vedno drži), da jih je potrebno skuhati posebej in šele nato odcejene dodati juhi, da ta ne postane motna. Jušne testenine Pečjak lahko vkuhate neposredno v juho, brez bojazni, da bi ta postala motna, saj so izdelane iz kakovostnega durum pšeničnega zdroba. Durum ima v primerjavi z belo moko več beljakovin, zato se testenine iz duruma kasneje razkuhajo.

Za naše testenine uporabljamo samo sveža pasterizirana jajca, pri pripravi pa smo ohranili tradicionalne postopke priprave: valjanje, rezanje, ribanje ter ročno zlaganje in rahljanje med postopkom sušenja.

Na videz so zato bolj rustikalne – kot bi jih pripravili doma.

Ste vedeli ? Jušne testenine niso le za v juho.

Čeprav jih večinoma tradicionalno uporabljamo v juhah, so jušne testenine zelo uporabne tudi v drugih, manj običajnih kombinacijah.

  • Rižek je najmanjša jušna testenina, zlasti Italijani pa ga pogosto uporabijo tudi namesto riža – v kombinaciji z ribami in morskimi sadeži, ali v osvežilnih prilogah z zelenjavo.
  • Metuljčki so priljubljena sestavina krepkejših solat, krpice pa skupaj s sladkim zeljem v odlične v tradicionalni jedi zeljne krpice.
  • Valjani jušni rezanci z lahkoto najdejo mesto tudi v azijskem »boul«-u, azijskih jedeh z rezanci in še in še bi se našlo.

Zdaj še več vsebine!

Naši Jušni valjani rezanci, Fidelini, pa tudi Široki valjani rezanci so zdaj v novih, večjih, 400-gramskih pakiranjih, za še več prijetnih užitkov ob mizi.

Pečjakove jušne testenine

Morda vas zanima tudi:

barvanje-velikonocnih-jajck-v cebulni-lupini

Velika noč – praznik okusov in običajev

Spoznajte velikonočne običaje, najpogostejše sestavine velikonočnih jedi in kulinarične posebnosti slovenskih pokrajin. Povsod po Sl...

Nagradna igra

NAGRADNA IGRA – Od Miklavža do božiča

Naša ambasadorka Evita Antončič vam bo v decembru pripravila nekaj receptov za navdih v kuhinji. Spremljanje in sodelovanje pa vam lah...

banner-piscancji-burek

Tudi pot do zmage gre skozi želodec

Spoznajte najnovejšo kulinarično mojstrovino – piščančji burek iz 100% slovenskega mesa, uradni burek slovenske odbojkarske reprezenta...

Prejem nagrade za kakovost - 18 zlatih odličij Pekarni Pečjak

18 x zlati, 5x zvezde odlične kakovosti

Z najvišjimi priznanji stroke nagrajena kakovost je spodbuda za nadaljevanje našega poslanstva: ponuditi našim kupcem samo najboljše. ...