Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Žepki s skutnim nadevom

Sladek prigrizek za ljubitelje sočne skute.

rinfuza 70 x 120 g
Cena / kg: 8,00

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

14-17 min (180-200 °C)

40-60 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

SKUTNI nadev 40 % (SKUTA 60 %, JAJCA, sladkor, pripravek za kremo z okusom vanilje 8 % (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), kisla SMETANA, PŠENIČNI zdrob, arome), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1158 kJ/277 kcal
Maščobe
13 g
Od tega nasičene maščobe
6,7 g
Ogljikovi hidrati
31 g
Od teh sladkorji
7,7 g
Prehranske vlaknine
1,4 g
Beljakovine
8,1 g
Sol
0,60 g

Priprava

Peka v pečici

14-17 min (180-200 °C)

40-60 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (14–17 minut). Servirajte kot samostojno jed ali slani prigrizek.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

SKUTNI nadev 40 % (SKUTA 60 %, JAJCA, sladkor, pripravek za kremo z okusom vanilje 8 % (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), kisla SMETANA, PŠENIČNI zdrob, arome), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.

Peka v pečici

14-17 min (180-200 °C)

40-60 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (14–17 minut). Servirajte kot samostojno jed ali slani prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Žepki z orehovim nadevom
    Preberi več

    Žepki z orehovim nadevom

    rinfuza 70 x 120 g

    Redna cena: 66,50 

    Cena / kg:/ kg: 7,92
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Temne borovničeve palčke
    Preberi več

    Temne borovničeve palčke

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 50,40 

    Cena / kg:/ kg: 7,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Enojne ladjice
    Preberi več

    Enojne ladjice

    rinfuza 50 x 120 g

    Redna cena: 47,50 

    Cena / kg:/ kg: 7,92
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Pizza žepki
    Preberi več

    Pizza žepki

    rinfuza 50 x 150 g

    Redna cena: 65,50 

    Cena / kg:/ kg: 8,73
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka