Po podatkih Gospodarske Zbornice Slovenije pekarska podjetja, ki so prejemniki zlatih priznanj, zaposlujejo 54 % vseh zaposlenih v pekarski dejavnosti v Sloveniji, ustvarijo 72 % celotnih prihodkov v pekarstvu in ustvarijo 88 % celotnega neto dobička v panogi. Njihova povprečna izvozna usmerjenost je za skoraj 4 odstotne točke višja od povprečja celotne dejavnosti.

Po besedah dr. Tatjane Zagorc, direktorice GZS- ZKŽP, je bil »namen aktivnosti je bil v začetku prepoznavati najboljše kruhe in druge pekovske izdelke ter slovenskemu potrošniku nuditi zagotovilo vzdrževanja visoke kakovosti nagrajenih izdelkov skozi enoletno obdobje, a je v dveh desetletjih prerasla svoje prvotne okvire. Projekt je danes prepoznan kot edinstven in kredibilen primer spodbujanja odličnosti tako v slovenskem kot tudi širšem evropskem prostoru.«
Pekarna Pečjak je tudi letos prejela Zlata odličja za trinajst svojih izdelkov, s čimer vsako leto potrjuje najvišji nivo kvalitete svojih izdelkov. Priznanja so potrditev in hkrati odgovornost do kupcev, ki nam vsakodnevno izkazujejo zaupanje ob nakupu naših izdelkov.