Ajdovi rogljiči z orehi

Rogljič, ki preseneti s kombinacijo okusa ajde in hrustljavih koščkov orehov.
Premium izdelek med rogljiči, ki bo navdušil bolj zahtevne kupce in vegane.
✔ pravi orehi, brez nadomestkov

  • brez jajc
  • brez mleka
  • vegetarijansko
  • vegansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 27 min
  • 16 min

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom ekstrudata ajdove moke in orehov, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin in E471, aroma, konzervans: E202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E306 in E304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), ekstrudat ajdove moke (11 %), OREHI (6 %), sladkor, kvas, PŠENIČNI gluten, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob). Lahko vsebuje oreške (lešnike, mandlje), sojo, sezam, mleko, jajca.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1520 kJ / 364 kcal
Maščobe 20 g
Od tega nasičene maščobe 7,7 g
Ogljikovi hidrati 37 g
Od teh sladkorji 5,5 g
Prehranske vlaknine 2 g
Beljakovine 7,4 g
Sol 0,96 g

Iz embalaže vzamete toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

25 – 30 min 180 – 200 °C 15 – 17 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (25–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (15–17 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Rogljičke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del rogljičev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če rogljiče pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete rogljiče in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).