- Zamrznjeno
- 30 min
Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
SKUTNI nadev 58 % (SKUTA 70 %, kisla SMETANA, JAJCA, PŠENIČNI zdrob, sončnično olje), PŠENIČNA bela moka, voda, JAJCA, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam. *rastlinskega izvora
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 746 KJ/177 kcal |
Maščobe | 4,8 g |
Od tega nasičene maščobe | 1,5 g |
Ogljikovi hidrati | 23 g |
Od teh sladkorji | 2,2 g |
Prehranske vlaknine | 1,2 g |
Beljakovine | 9,9 g |
Sol | 0,30 g |
Iz embalaže vzemite toliko štrukljev, kolikor jih nameravate pripraviti (2 kosa na osebo za samostojno jed, 1 kos, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Kuhanje v kropu
V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 20-25 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.
Kuhanje na sopari
Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 20-25 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.
Peka v pečici
Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač in prelijte s tekočo smetano, ki jo lahko tudi zmešate z jajcem. Pečico segrejte na 180–200 °C in pecite štruklje 30–40 minut, dokler smetana ni zlatorumeno zapečena. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo, posladkane pa kot sladico.
Kuhanje/pečenje - Recept: Skutni štruklji s slanino
Peka v ponvi - Recept: Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Kuhanje - Recept: Skutni štruklji v goveji juhi
Zabelite z drobtinami
Kuhane svaljke lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Nad paro na krožniku
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Pred peko namastite
Štruklje lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del štrukljev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.