Eko temni polži

Odlično uravnoteženo zdravje in mili okus.
✔ dodan 50 % delež polnozrnatega durum pšeničnega zdroba
živilo izboljšane sestave, ki se ponaša s prehransko trditvijo: Vir beljakovin

  • brez jajc
  • ekološko
  • brez mleka

9,30 

  • Sveže
  • 4 min
  • SI-EKO-002, kmetijstvo EU-izven EU

Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Polnozrnati PŠENIČNI durum zdrob (50%)*, PŠENIČNI durum zdrob*, voda. Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca. *iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1434 kJ/339 kcal
Maščobe 2,1 g
Od tega nasičene maščobe 0,5 g
Ogljikovi hidrati 65 g
Od teh sladkorji 0,6 g
Prehranske vlaknine 6,0 g
Beljakovine 12 g
Sol <0,10 g

Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče polžev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).

Kuhanje

4 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite polže v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 4 minute, drugače nekoliko dlje. Ko so polži kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Kuhanje- Recept: Požki s kremno gobovo omako

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje polžev izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.