Jabolčni zavitek iz polnozrnatega vlečenega testa

Polnozrnata različica klasične dunajske sladice, polnjena s slovenskimi jabolki.
✔ sveže naribana jabolka
✔ bogat nadev in velik delež jabolk v nadevu

  • 100%
    SLO jabolka
  • brez jajc
  • brez mleka
  • vegansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 40 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Jabolčni nadev 69 % (jabolka 81 %, sladkor, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), sončnično olje, palmova maščoba, cimet, naravna aroma, aroma), polnozrnata PŠENIČNA moka 13 %, voda, PŠENIČNA bela moka, sončnično olje, PŠENIČNI gluten, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: kalcijev acetat, sredstvo za obdelavo moke: L-cistein*. Lahko vsebuje sledi jajc, mleka, oreškov (lešnike, orehe, mandlje), soje in sezama. *rastlinskega izvora

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 800 kJ / 191 kcal
Maščobe 6,4 g
Od tega nasičene maščobe 1,7 g
Ogljikovi hidrati 29 g
Od teh sladkorji 15 g
Prehranske vlaknine 2,9 g
Beljakovine 2,8 g
Sol 0,26 g

Iz embalaže vzemite celoten zavitek.

Peka v pečici

34 – 45 min 180 – 200 °C

Zamrznjen zavitek vzemite iz embalaže in ga položite na pomaščen pekač ali pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180–200 °C in ga pecite 35-45 minut. Postrezite kot sladico.

Pred peko odtajajte

Zavitek je še okusnejši, če ga pred peko odtajate (30–40 minut na sobni temperaturi).

Pred peko poškropite z vodo

Zavitek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Zavitek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.