- Sveže
- Zamrznjeno
- 40 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
Jabolčni nadev 69 % (jabolka 81 %, sladkor, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), sončnično olje, palmova maščoba, cimet, naravna aroma, aroma), polnozrnata PŠENIČNA moka 13 %, voda, PŠENIČNA bela moka, sončnično olje, PŠENIČNI gluten, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: kalcijev acetat, sredstvo za obdelavo moke: L-cistein*. Lahko vsebuje sledi jajc, mleka, oreškov (lešnike, orehe, mandlje), soje in sezama. *rastlinskega izvora
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 800 kJ / 191 kcal |
Maščobe | 6,4 g |
Od tega nasičene maščobe | 1,7 g |
Ogljikovi hidrati | 29 g |
Od teh sladkorji | 15 g |
Prehranske vlaknine | 2,9 g |
Beljakovine | 2,8 g |
Sol | 0,26 g |
Iz embalaže vzemite celoten zavitek.
Peka v pečici
Zamrznjen zavitek vzemite iz embalaže in ga položite na pomaščen pekač ali pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180–200 °C in ga pecite 35-45 minut. Postrezite kot sladico.
Pred peko odtajajte
Zavitek je še okusnejši, če ga pred peko odtajate (30–40 minut na sobni temperaturi).
Pred peko poškropite z vodo
Zavitek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Pred peko namastite
Zavitek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.