- Zamrznjeno
- 18 min
Panirani hitro zamrznjeni izdelek iz testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Testo: Voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. Špinačni nadev z belim SIROM 24 % (špinača 64 %, mehki beli SIR 30 %, koruzni škrob, začimbna mešanica (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper črni, koper), sladkor, škrob). Panada 12 %: JAJCA, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), PŠENIČNA bela moka, jodirana sol, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 821 kJ/195 kcal |
Maščobe | 8,0 g |
Od tega nasičene maščobe | 2,2 g |
Ogljikovi hidrati | 23 g |
Od teh sladkorji | 2,4 g |
Prehranske vlaknine | 1,0 g |
Beljakovine | 7,9 g |
Sol | 0,90 g |
Iz embalaže vzemite toliko kanelonov, kolikor jih nameravate pripraviti (2-3 na osebo za samostojno jed, 1-2 na osebo, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Pečico ogrejte na 170–190 °C. Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 25–30 minut (dokler niso zlatorumeni). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Priprava v mikrovalovni pečici
Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, jih rahlo premažete z oljem ali vodo, posodo pokrijte in jih postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 20–25 minut na 600–800 W. Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Cvrtje
Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže in ocvrete v segretem olju (6–8 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Peka v pečici - Recept: Pečen sladki krompir s kaneloni
Odtajanje skrajša čas pečenja
Kanelone lahko spečete zamrznjene ali jih prej odtajate. S tem čas pečenja ali cvrtja skrajšate za približno tretjino. Kanelone za 2–3 minute postavite v mikrovalovno pečico na 600–800 W ali za kakšno uro na sobno temperaturo. Odmrznjene kanelone specite ali ocvrite pri enaki temperaturi kot zamrznjene.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Naša panada je iz svežih jajc, drobtin in začimb
Namesto kupljenih panad pri nas izdelamo svojo panado. Spečemo kruh, ga zmeljemo v drobtine, zmešamo s svežimi stepenimi jajci in začimbami ter uporabimo za pripravo kanelonov.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del kanelonov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.