Priprava:
25-30 min (170-190 °C)
Opis izdelka
Panirani hitro zamrznjeni izdelek iz testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Testo: voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. SIROV nadev 24 % (voda, riban SIR 35 %, ribani trdi zorjeni SIR 7 %, krompirjev škrob (gostilo: E 1412)). Panada 12 %: JAJCA, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), PŠENIČNA bela moka, jodirana sol, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko kanelonov, kolikor jih nameravate pripraviti (2-3 na osebo za samostojno jed, 1-2 na osebo, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
25-30 min (170-190 °C)
Pečico ogrejte na 170–190 °C. Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 25–30 minut (dokler niso zlatorumeni). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Priprava v mikrovalovni pečici
20-25 min (600-800 W)
Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, jih rahlo premažete z oljem ali vodo, posodo pokrijte in jih postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 20–25 minut na 600–800 W. Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Cvrtje
6-8 min (170-180 °C)
Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže in ocvrete v segretem olju (6–8 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Slastni namigi
Kanelone lahko spečete zamrznjene ali jih prej odtajate. S tem čas pečenja ali cvrtja skrajšate za približno tretjino. Kanelone za 2–3 minute postavite v mikrovalovno pečico na 600–800 W ali za kakšno uro na sobno temperaturo. Odmrznjene kanelone specite ali ocvrite pri enaki temperaturi kot zamrznjene.
Namesto kupljenih panad pri nas izdelamo svojo panado. Spečemo kruh, ga zmeljemo v drobtine, zmešamo s svežimi stepenimi jajci in začimbami ter uporabimo za pripravo kanelonov.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Panirani hitro zamrznjeni izdelek iz testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Testo: voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. SIROV nadev 24 % (voda, riban SIR 35 %, ribani trdi zorjeni SIR 7 %, krompirjev škrob (gostilo: E 1412)). Panada 12 %: JAJCA, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), PŠENIČNA bela moka, jodirana sol, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Peka v pečici
25-30 min (170-190 °C)
Pečico ogrejte na 170–190 °C. Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 25–30 minut (dokler niso zlatorumeni). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Priprava v mikrovalovni pečici
20-25 min (600-800 W)
Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, jih rahlo premažete z oljem ali vodo, posodo pokrijte in jih postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 20–25 minut na 600–800 W. Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Cvrtje
6-8 min (170-180 °C)
Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže in ocvrete v segretem olju (6–8 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.
Kanelone lahko spečete zamrznjene ali jih prej odtajate. S tem čas pečenja ali cvrtja skrajšate za približno tretjino. Kanelone za 2–3 minute postavite v mikrovalovno pečico na 600–800 W ali za kakšno uro na sobno temperaturo. Odmrznjene kanelone specite ali ocvrite pri enaki temperaturi kot zamrznjene.
Namesto kupljenih panad pri nas izdelamo svojo panado. Spečemo kruh, ga zmeljemo v drobtine, zmešamo s svežimi stepenimi jajci in začimbami ter uporabimo za pripravo kanelonov.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.