Kaneloni s šunko in sirom

Hitro pripravljen zaokrožen obrok z nadevom, ki navduši tudi najmlajše.

  • svinjsko
    meso

  • Zamrznjeno
  • 18 min

Panirani hitro zamrznjeni izdelek iz testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Testo: Voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. Nadev šunka SIR 24 % (pasterizirana mesnina 70 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), riban SIR 17 %, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirna sol, sladkor), sončnično olje). Panada 12 %: JAJCA, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), PŠENIČNA bela moka, jodirana sol, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 906 kJ/216 kcal
Maščobe 8,8 g
Od tega nasičene maščobe 2,3 g
Ogljikovi hidrati 23 g
Od teh sladkorji 2,5 g
Prehranske vlaknine 1,1 g
Beljakovine 10 g
Sol 0,80 g

Iz embalaže vzemite toliko kanelonov, kolikor jih nameravate pripraviti (2-3 na osebo za samostojno jed, 1-2 na osebo, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

170 – 190 °C 25 – 30 min

Pečico ogrejte na 170–190 °C. Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 25–30 minut (dokler niso zlatorumeni). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Priprava v mikrovalovni pečici

600-800 W 20 – 25 min

Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, jih rahlo premažete z oljem ali vodo, posodo pokrijte in jih postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 20–25 minut na 600–800 W. Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Cvrtje

170 – 180 °C 6 – 8 min

Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže in ocvrete v segretem olju (6–8 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Odtajanje skrajša čas pečenja

Kanelone lahko spečete zamrznjene ali jih prej odtajate. S tem čas pečenja ali cvrtja skrajšate za približno tretjino. Kanelone za 2–3 minute postavite v mikrovalovno pečico na 600–800 W ali za kakšno uro na sobno temperaturo. Odmrznjene kanelone specite ali ocvrite pri enaki temperaturi kot zamrznjene.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Naša panada je iz svežih jajc, drobtin in začimb

Namesto kupljenih panad pri nas izdelamo svojo panado. Spečemo kruh, ga zmeljemo v drobtine, zmešamo s svežimi stepenimi jajci in začimbami ter uporabimo za pripravo kanelonov.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del kanelonov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.