- Sveže
- Zamrznjeno
- 17 min
- 15 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
Kvašena podloga: PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, margarina (rastlinske maščobe (palmova, kokosova), sončnično olje, voda, jodirana sol, emulgator: E471, konzervans E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma, barvilo: beta karoten), jodirana sol, sladkor; mešanica ribanega SIRA 32 %: edamec 80% (MLEKO, jodirana sol, sirilo), cheezerella (SIR (MLEKO, jodirana sol, sirilo), palmovo olje, voda, modificiran škrob, MLEČNE beljakovine, jodirana sol, barvilo: beta karoten); paprika v koščkih, sušena mesnina – kulen (svinjsko meso in slanina, jodirana sol, dekstroza, začimbe, ekstrakti začimb (paprika), antioksidanti (natrijev eritrobat, askorbinska kislina), konzervans (natrijev nitrit), starter kultura); omaka za pizzo (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje mleko, sojo, jajca, orehe, lešnike, mandlje, listno zeleno in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 990 kJ / 236 kcal |
Maščobe | 10 g |
Od tega nasičene maščobe | 5,3 g |
Ogljikovi hidrati | 24 g |
Od teh sladkorji | 2,2 g |
Prehranske vlaknine | 3,2 g |
Beljakovine | 11 g |
Sol | 1,40 g |
Pred peko svetujemo odtaljevanje, saj testo tako lepše naraste, če se vam mudi, pa lahko to tudi preskočite.
Peka v pečici
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte (15–20 minut). Medtem ogrejte pečico na 200–220 °C. Pico pecite 13–17 minut in jo postrezite kot samostojno jed.
Dodajte nadev
Pizza je že namazana s paradižnikovo omako ter obložena s salamo in naribanim sirom. Lahko pa jo obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del pice, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.