Lovska pizza

Svinjska salama, nariban sir in paprika na slastnem nizkem kruhu.

  • brez jajc
  • svinjsko
    meso

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 17 min
  • 15 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Kvašena podloga: PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, margarina (rastlinske maščobe (palmova, kokosova), sončnično olje, voda, jodirana sol, emulgator: E471, konzervans E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma, barvilo: beta karoten), jodirana sol, sladkor; mešanica ribanega SIRA 32 %: edamec 80% (MLEKO, jodirana sol, sirilo), cheezerella (SIR (MLEKO, jodirana sol, sirilo), palmovo olje, voda, modificiran škrob, MLEČNE beljakovine, jodirana sol, barvilo: beta karoten); paprika v koščkih, sušena mesnina – kulen (svinjsko meso in slanina, jodirana sol, dekstroza, začimbe, ekstrakti začimb (paprika), antioksidanti (natrijev eritrobat, askorbinska kislina), konzervans (natrijev nitrit), starter kultura); omaka za pizzo (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje mleko, sojo, jajca, orehe, lešnike, mandlje, listno zeleno in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 990 kJ / 236 kcal
Maščobe 10 g
Od tega nasičene maščobe 5,3 g
Ogljikovi hidrati 24 g
Od teh sladkorji 2,2 g
Prehranske vlaknine 3,2 g
Beljakovine 11 g
Sol 1,40 g

Pred peko svetujemo odtaljevanje, saj testo tako lepše naraste, če se vam mudi, pa lahko to tudi preskočite.

Peka v pečici

15 – 20 min 200 – 220 °C 13 – 17 min

Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte (15–20 minut). Medtem ogrejte pečico na 200–220 °C. Pico pecite 13–17 minut in jo postrezite kot samostojno jed.

Dodajte nadev

Pizza je že namazana s paradižnikovo omako ter obložena s salamo in naribanim sirom. Lahko pa jo obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del pice, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.