Priprava:
5-16 min (170-200 °C)
10-60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 24 %, omaka za pizzo 14 % (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Pri pripravi bodite pozorni, ali pripravljate surovo ali polpečeno pico.
Priprava
Peka v pečici
5-16 min (170-200 °C)
10-60 min
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte. Surovo pico odtajajte 40–60 minut, polpečeno pico pa 10–15 minut. Medtem ogrejte pečico: za surovo pico na 180–200 °C, za polpečeno pico pa na 170–190 °C. Surovo pico pecite 14–16 minut, polpečeno pa 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed.
Slastni namigi
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 24 %, omaka za pizzo 14 % (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.
Peka v pečici
5-16 min (170-200 °C)
10-60 min
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte. Surovo pico odtajajte 40–60 minut, polpečeno pico pa 10–15 minut. Medtem ogrejte pečico: za surovo pico na 180–200 °C, za polpečeno pico pa na 170–190 °C. Surovo pico pecite 14–16 minut, polpečeno pa 5–7 minut. Postrezite kot samostojno jed.
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.