Mesni burek

Če ti prija burek, si privošči najboljšega, iz kakovostnega govejega mesa.
✔bogat mesni nadev
✔ naravne sestavine- govedina, brez nadomestkov

  • brez mleka
  • 100%
    govedina

  • Sveže
  • Zamrznjeno

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Mesni nadev 50 % (goveje meso 33 %, voda, čebula, SOJINE beljakovine, rafinirano sončnično olje, pražena čebula (čebula, rafinirano sončnično olje, PŠENIČNA moka, sol), bambusove vlaknine, sol, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), jodirana sol (sol, kalijev jodid), poper), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, koruzni škrob, JAJCA, jodirana sol (sol, kalijev jodid), sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje oreške (lešnike, orehe, mandlje), mleko in sezam. *rastlinskega izvora

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1159 kJ/278 kcal
Maščobe 18 g
Od tega nasičene maščobe 4,8 g
Ogljikovi hidrati 20 g
Od teh sladkorji 1,7 g
Prehranske vlaknine 1,5 g
Beljakovine 8,3 g
Sol 1,22 g

Iz embalaže vzemite toliko burekov, kolikor jih nameravate pripraviti (1/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Peka v pečici

20 – 30 min 190 – 200 °C 30 – 35 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 190–200 °C in pecite 30–35 minut.. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Pred peko poškropite z vodo

Bureke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Pred peko namastite

Burek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del burekov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.