Piščančji burek

Sočen in okusen, s koščki na žaru popečenega slovenskega piščanca je URADNI BUREK SLOVENSKE ODBOJKARSKE REPREZENTANCE.
Predstavlja odlično alternativo rdečemu mesu, je dober vir beljakovin in ob uravnoteženi prehrani odlična izbira tudi za športnike.
Narejen je iz 100% slovenske moke in bogato nadevan z nadevom iz 100% slovenskega piščanca.

rinfuza 36 x 260 g
Cena / kg: 8,00

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.

Priprava:

30-40 min (180-200 °C)

30-60 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Nadev piščančji 55 % (pečeni piščančji trakci 32 % (piščančja stegna brez kosti in kože 96 %, jodirana sol, glukozni sirup, sušena zelenjava, začimbe in začimbni ekstrakti, dekstroza, arome, antioksidant: E331, škrob, kvasni ekstrakt), voda, šampinjoni (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidant: askorbinska kislina), kisla SMETANA, čebula, mešanica v prahu (modificiran krompirjev škrob, MLEČNE komponente (posneto MLEKO v prahu, polno MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), PŠENIČNI škrob, sončnično olje, sol, PŠENIČNE vlaknine, glukozni sirup, JAJČNI beljak v prahu, kvas, začimbe, arome, naravna aroma, čebula)), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam. *Rastlinskega izvora

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
935 kJ/223 kcal
Maščobe
12 g
Od tega nasičene maščobe
3,4 g
Ogljikovi hidrati
21 g
Od teh sladkorji
1,3 g
Prehranske vlaknine
1,0 g
Beljakovine
8,5 g
Sol
1,08 g

Priprava

Peka v pečici

30-40 min (180-200 °C)

30-60 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–40 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Recepti

Burek nabodala

Prigrizek za piknik si lahko pripravite tudi malce drugače. Zanj ne potrebujete niti žara. Burek nabodala, ki jih je v tem receptu pripravila Evita, so okusna tudi hladna. Piščančji burek je postregla na nabodalih skupaj s svežo zelenjavo in klasično poletno omako – grškim tzatzikijem.

Preberi več

Čas priprave:

20 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

6 porcij

Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Nadev piščančji 55 % (pečeni piščančji trakci 32 % (piščančja stegna brez kosti in kože 96 %, jodirana sol, glukozni sirup, sušena zelenjava, začimbe in začimbni ekstrakti, dekstroza, arome, antioksidant: E331, škrob, kvasni ekstrakt), voda, šampinjoni (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidant: askorbinska kislina), kisla SMETANA, čebula, mešanica v prahu (modificiran krompirjev škrob, MLEČNE komponente (posneto MLEKO v prahu, polno MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), PŠENIČNI škrob, sončnično olje, sol, PŠENIČNE vlaknine, glukozni sirup, JAJČNI beljak v prahu, kvas, začimbe, arome, naravna aroma, čebula)), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam. *Rastlinskega izvora

Peka v pečici

30-40 min (180-200 °C)

30-60 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–40 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Burek s čičerikino kremo
    Preberi več

    Burek s čičerikino kremo

    rinfuza 40 x 240 g

    Redna cena: 76,80 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Jabolčni burek
    Preberi več

    Jabolčni burek

    rinfuza 90 x 80 g

    Redna cena: 66,60 

    Cena / kg:/ kg: 9,25
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Grillita kajmak
    Preberi več

    Grillita kajmak

    Ta izdelek trenutno ni na voljo v spletni trgovini.

  • Burek s skuto in špinačo
    Preberi več

    Burek s skuto in špinačo

    rinfuza 36 x 260 g

    Redna cena: 61,20 

    Cena / kg:/ kg: 6,54
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka