Piščančji burek
Sočen in okusen, s koščki na žaru popečenega slovenskega piščanca je URADNI BUREK SLOVENSKE ODBOJKARSKE REPREZENTANCE.
Predstavlja odlično alternativo rdečemu mesu, je dober vir beljakovin in ob uravnoteženi prehrani odlična izbira tudi za športnike.
Narejen je iz 100% slovenske moke in bogato nadevan z nadevom iz 100% slovenskega piščanca.
Priprava:
30-40 min (180-200 °C)
30-60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Nadev piščančji 55 % (pečeni piščančji trakci 32 % (piščančja stegna brez kosti in kože 96 %, jodirana sol, glukozni sirup, sušena zelenjava, začimbe in začimbni ekstrakti, dekstroza, arome, antioksidant: E331, škrob, kvasni ekstrakt), voda, šampinjoni (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidant: askorbinska kislina), kisla SMETANA, čebula, mešanica v prahu (modificiran krompirjev škrob, MLEČNE komponente (posneto MLEKO v prahu, polno MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), PŠENIČNI škrob, sončnično olje, sol, PŠENIČNE vlaknine, glukozni sirup, JAJČNI beljak v prahu, kvas, začimbe, arome, naravna aroma, čebula)), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam. *Rastlinskega izvora
Priprava
Peka v pečici
30-40 min (180-200 °C)
30-60 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–40 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Burek nabodala
Prigrizek za piknik si lahko pripravite tudi malce drugače. Zanj ne potrebujete niti žara. Burek nabodala, ki jih je v tem receptu pripravila Evita, so okusna tudi hladna. Piščančji burek je postregla na nabodalih skupaj s svežo zelenjavo in klasično poletno omako – grškim tzatzikijem.
Preberi večČas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Nadev piščančji 55 % (pečeni piščančji trakci 32 % (piščančja stegna brez kosti in kože 96 %, jodirana sol, glukozni sirup, sušena zelenjava, začimbe in začimbni ekstrakti, dekstroza, arome, antioksidant: E331, škrob, kvasni ekstrakt), voda, šampinjoni (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidant: askorbinska kislina), kisla SMETANA, čebula, mešanica v prahu (modificiran krompirjev škrob, MLEČNE komponente (posneto MLEKO v prahu, polno MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), PŠENIČNI škrob, sončnično olje, sol, PŠENIČNE vlaknine, glukozni sirup, JAJČNI beljak v prahu, kvas, začimbe, arome, naravna aroma, čebula)), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam. *Rastlinskega izvora
Peka v pečici
30-40 min (180-200 °C)
30-60 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–40 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.