- Sveže
- Zamrznjeno
- 17 min
- 15 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 28 %, pasterizirana mesnina 9 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), omaka za pizzo (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 941 kJ / 224 kcal |
Maščobe | 8,5 g |
Od tega nasičene maščobe | 5,3 g |
Ogljikovi hidrati | 24 g |
Od teh sladkorji | 2,7 g |
Prehranske vlaknine | 1,4 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | 1,00 g |
Pred peko svetujemo odtaljevanje, saj testo tako lepše naraste, če se vam mudi, pa lahko to tudi preskočite.
Peka v pečici
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte (15–20 minut). Medtem ogrejte pečico na 200–220 °C. Pico pecite 13–17 minut in jo postrezite kot samostojno jed.
Dodajte nadev
Pizza je že namazana s paradižnikovo omako ter obložena z naribanim sirom in šunko. Lahko pa jo obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del pice, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.