Polširoki rezanci

Klasične testenine za omako alfredo.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • 13 min

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1636 kJ/387 kcal
Maščobe 3,7 g
Od tega nasičene maščobe 1,1 g
Ogljikovi hidrati 71 g
Od teh sladkorji 1,2 g
Prehranske vlaknine 3,4 g
Beljakovine 16 g
Sol 0,10 g

Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče polširokih rezancev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).

Kuhanje

13 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite polširoke rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 13 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so polširoki rezancu kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Kuhanje- Recept: Rezanci z grahovim pestom

Kuhanje- Recept: Polširoki rezanci s piščancem

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje polširokih rezancev izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealne omake za polširoke rezance

Klasična omaka za polširoke rezance, je omaka alfredo iz masla in parmezana, lahko pa zraven primešate tudi smetano, koščke piščanca, dodate sire, česen ali zelišča, kot je bazilika. Odlični so s pestom genovese. S polširokimi rezanci se dobro ujamejo tudi mesne, morske, gobove in zelenjavne omake močnih okusov.

Bolj njami kot špageti

Otroci imajo polširoke rezance velikokrat raje kot špagete, saj jih je lažje jesti.

Dodajte malo oljčnega olja

Če za prilogo skuhate polširoke rezance brez dodatkov, jih zmešajte z nekaj kapljicami oljčnega olja, tako da se ne sprijemajo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.