- Zamrznjeno
- 9 min
Hitro zamrznjene polnjene jajčne testenine, ki jih je treba obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, SIROV nadev 30 % (SIR (53 %), SVEŽI SIR – SKUTA (32 %), krušne DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), koruzni škrob, sončnično olje, jodirana sol, začimbe), JAJCA (12 %), voda. Lahko vsebuje sojo, sezam, oreške (orehi, mandlji, lešniki). Jajca iz hlevske reje.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1145 kJ/271 kcal |
Maščobe | 4,3 g |
Od tega nasičene maščobe | 2,3 g |
Ogljikovi hidrati | 44 g |
Od teh sladkorji | 1,5 g |
Prehranske vlaknine | 2,0 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | 0,60 g |
Iz embalaže vzamete toliko tortelinov, kolikor jih nameravate pripraviti (150 gramov za samostojno jed, 100 gramov, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Kuhanje
Torteline vzamete iz embalaže in kuhate v slanem kropu 8–10 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
Kuhanje: Piščančja juha s tortelini
Kuhanje- Recept: Tortelini z bučkami in slanino
Kuhanje - Recept: Tortelini s sušenimi paradižniki
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del tortelinov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.