Svedri

V njihove zavoje se krasno ujamejo goste omake.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • 7 min

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1565 kJ/369 kcal
Maščobe 2,8 g
Od tega nasičene maščobe 0,8 g
Ogljikovi hidrati 69 g
Od teh sladkorji 1,7 g
Prehranske vlaknine 3,9 g
Beljakovine 15 g
Sol 0,10 g

Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče svedrov (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).

Kuhanje

7 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite svedre v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 7 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so svedri kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Kuhanje- Recept: Šugo s svedri

Kuhanje- Recept: Svedri s feto in češnjevim paradižnikom

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje svedrov izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealne omake za svedre

Zavoji na zunanji strani svedrov lepo ujamejo sirove in paradižnikove omake, pa tudi oljnate omake z oreški, kot je pesto genovese, in raguje.

Idealni za enolončnice in solate

Svedri so odlični v enolončnicah, saj ostanejo čvrsti, in v solatah.

Odlični za gratiniranje

Svedri imajo čvrsto strukturo, zato lepo ohranijo obliko tudi v gratiniranih jedeh.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.