- Sveže
- 37 min
Delno sušeno vlečeno testo, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, JAJCA, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), sredstvo za uravnavanje kislosti: kalcijev acetat, sredstvo za obdelavo moke: E: 920*. Lahko vsebuje mleko, oreške (lešnike, orehe, mandlje), sojo in sezam. *rastlinskega izvora
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1226 kJ/290 kcal |
Maščobe | 4,2 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,7 g |
Ogljikovi hidrati | 51 g |
Od teh sladkorji | 2,25 g |
Prehranske vlaknine | 3,9 g |
Beljakovine | 10 g |
Sol | 1,00 g |
Iz embalaže vzemite toliko listov testa, kolikor jih nameravate pripraviti. Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v hladilnik ali zamrzovalnik.
Peka v pečici
Testo vzemite iz embalaže, razvijte, navlažite in nadevajte s slanim ali sladkim nadevom. Položite ga v namaščen pekač in premažite z maslom ali jajcem. Vmes segrejte pečico (na 180–200 °C) in pecite 30–45 minut, odvisno od nadeva.
Peka v pečici - Recept: Skutna pita
Peka v pečici - Recept: Porova pita
Peka v pečici - Recept: Turški zvitki iz vlečenega testa
Najprej pripravite sestavine
Odprto vlečeno testo se hitro posuši. Zato najprej pripravite vse sestavine in pripomočke, šele nato odprite testo.
Pokrivajte testo
Če delate iz vlečenega testa mošnjičke, skodelice, zvitke in druge drobne oblike, pokrijte testo z vlažno krpo ali folijo in ga jemljite sproti, da se ne izsuši.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del testa, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Da nadev ne uide
Ko nadevate vlečeno testo, pustite rob prazen, da ga lahko zavihate na notranjo stran. Tako nadev med peko ne bo ušel ven, jed pa bo tudi bolj sočna.
Pred peko namastite
Vse plasti testa lahko pred nadevanjem in zavijanjem premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Uporabite približno 1 čajno žličko maščobe na plast. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.