Sveže vlečeno testo

Testo zavito na roli, zato se ne trga ali lomi.
6 lističev v paketu je idealno za en pekač.
✔ primerno za: zavitke (štrudlje), štruklje, burek

  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • 37 min

Delno sušeno vlečeno testo, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, JAJCA, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, suho RŽENO kislo testo (RŽENA moka, mlečno – kislinske bakterije), sredstvo za uravnavanje kislosti: kalcijev acetat, sredstvo za obdelavo moke: E: 920*. Lahko vsebuje mleko, oreške (lešnike, orehe, mandlje), sojo in sezam. *rastlinskega izvora

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1226 kJ/290 kcal
Maščobe 4,2 g
Od tega nasičene maščobe 0,7 g
Ogljikovi hidrati 51 g
Od teh sladkorji 2,25 g
Prehranske vlaknine 3,9 g
Beljakovine 10 g
Sol 1,00 g

Iz embalaže vzemite toliko listov testa, kolikor jih nameravate pripraviti. Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v hladilnik ali zamrzovalnik.

Peka v pečici

180 – 200 °C 30 – 45 min

Testo vzemite iz embalaže, razvijte, navlažite in nadevajte s slanim ali sladkim nadevom. Položite ga v namaščen pekač in premažite z maslom ali jajcem. Vmes segrejte pečico (na 180–200 °C) in pecite 30–45 minut, odvisno od nadeva.

Peka v pečici - Recept: Skutna pita

Peka v pečici - Recept: Porova pita

Peka v pečici - Recept: Turški zvitki iz vlečenega testa

Najprej pripravite sestavine

Odprto vlečeno testo se hitro posuši. Zato najprej pripravite vse sestavine in pripomočke, šele nato odprite testo.

Pokrivajte testo

Če delate iz vlečenega testa mošnjičke, skodelice, zvitke in druge drobne oblike, pokrijte testo z vlažno krpo ali folijo in ga jemljite sproti, da se ne izsuši.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del testa, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Da nadev ne uide

Ko nadevate vlečeno testo, pustite rob prazen, da ga lahko zavihate na notranjo stran. Tako nadev med peko ne bo ušel ven, jed pa bo tudi bolj sočna.

Pred peko namastite

Vse plasti testa lahko pred nadevanjem in zavijanjem premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Uporabite približno 1 čajno žličko maščobe na plast. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.