Testo za pizzo

Testo za pizze in druge krušne izdelke je že razdeljeno na kose,
vi poskrbite le še za nadev ali ga oblikujete po svojih željah.
✔ primerno za: pizze, kruh, pekovsko pecivo, gluhe štruklje

  • brez jajc
  • vegetarijansko

3,95 

  • Zamrznjeno
  • 30 min
  • 31 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške (lešniki, orehi, mandlji) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1083 kJ/256 kcal
Maščobe 3,1 g
Od tega nasičene maščobe 1,4 g
Ogljikovi hidrati 48 g
Od teh sladkorji 3,0 g
Prehranske vlaknine 2,9 g
Beljakovine 7,5 g
Sol 1,10 g

Iz embalaže vzemite toliko kosov testa, kolikor jih nameravate pripraviti (1 na osebo za samostojno jed in 1/2 na osebo za prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik v dobro zatesnjeni embalaži.

Peka v pečici

1 – 60 min 15 – 30 min 200 – 250 °C 8 – 10 min

Hlebčke zložite, da se ne dotikajo, lahko jih premažete z oljem ali zmočite z vodo, da se testo ne posuši, in pustite, da se odtajajo (1 uro na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici) in da vzhajajo (15–30 minut). Če želite pripraviti pizzo, vsak hlebček razvaljajte, položite v pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač, nanj naložite želene sestavine in v pečici pecite 8–10 minut pri 200–250 °C. Servirajte kot samostojno jed.

Kuhanje na sopari

1 – 60 min 20 – 30 min 8 – 10 min

Hlebčke vzemite iz embalaže in jih odtajajte (1 uro na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici). Razrežite jih na poljubno velike kose, jih pokrijte in pustite na sobni temperaturi, da vzhajajo (20–30 minut). Koščke nato zložite na podstavek za kuhanje na sopari, ki ga obložite s papirjem za peko, in pokrite kuhajte na sopari 8–10 minut. Servirajte kot prilogo h golažu in podobnim jedem.

Peka v pečici - Recept: Hačapuri Gruzijski kruh

Peka v pečici - Recept: Česnovi kruhki s sirom

Peka v pečici - recept: Vanilijeve Rolice

Picete in fokače

Hlebčke razdelite na manjše kose in pripravite picete, lahko pa naredite tudi fokačo. Trajanje pečenja in temperature ustrezno prilagodite.

Namesto kruha

Testo lahko tudi odtajate, vzhajate, popršite z vodo in spečete namesto kruha (10–13 minut pri 180–200 °C).

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del testa, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Za lažje delo

Zamrznjeno listnato kvašeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.

Ne pustite testa predolgo na sobni temperaturi

Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.

Ne pretiravajte z valjanjem

Če listnato testo preveč valjate, je po peki trdo, namesto da bi bilo lahko in hrustljavo. Zato skušajte listnato testo čim manj valjati in nasploh ravnati z njim čimbolj nežno.

Temperatura je pomembna

Če listnato testo pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.