Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Pistacijeve rolice

Če so vas obnorele cimetove rolice, potem morate poizkusiti tudi Evitino izpeljanko - pistacijeve rolice. Kar dve najbolj priljubljeni sladici, združeni v eno. Ne, ne boste potrebovali kvasa in ni nujno, da ste vešči priprave kvašenega testa. Pripravo smo si poenostavili - uporabili smo zamrznjeno testo za pizzo.

Čas priprave:
1 ura
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
6 porcij
pistacijeve-rolice

Sestavine

Testo za pizzo Pekarne Pečjak

4 hlebčki

pistacijev namaz

400 g

oluščene pistacije

150 g

jajce

1

mleko

3 žlice

kremni sir

200 g

sladkor v prahu

200 g

Video recept

1

Testo odtajamo – lahko čez noč v hladilniku ali 2-3 ure na sobni temperaturi.

2

Ko je testo odtajano, združimo 4 hlebčke in jih razvaljamo na približno 0,5 cm debeline.

3

Premažemo s pistacijevim namazom, potresemo s pistacijami in zavijemo v “rolado”.

4

Rolado narežemo na enako široke polžke.

5

Zložimo jih v pekač, obložen s peki papirjem.

6

V posodici zmešamo razžvrkljano jajce in mleko.

7

Rolice s to zmesjo premažemo in pečemo na 185 ° C približno 25 minut.

8

Ko so rolice pečene, zmešamo kremni sir in sladkor v prahu. Premažemo jih z zmesjo in potresemo s pistacijami.