Večji metuljčki

Privoščite si jih v lahkih omakah.
✔ pripravljeni po tradicionalni metodi z valjanjem testa
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • 10 min

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1565 kJ/369 kcal
Maščobe 2,8 g
Od tega nasičene maščobe 0,8 g
Ogljikovi hidrati 69 g
Od teh sladkorji 1,7 g
Prehranske vlaknine 3,9 g
Beljakovine 15 g
Sol 0,10 g

Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče metuljčkov (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).

Kuhanje- Recept: Metuljčki s paradižnikovo omako

7 min

Kuhanje metuljčkov: V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite metuljčke v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 7 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so metuljčki kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Kuhanje- Recept: Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako

Kuhanje - Recept: Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje metuljčkov izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealne omake za večje metuljčke

Večji metuljčki so nežnejši po strukturi kot nekatere druge večje testenine. Najbolje se počutijo v lahkih omakah na osnovi olja ali masla.

Idealni za enolončnice in solate

Večji metuljčki so odlični v enolončnicah, saj ostanejo čvrsti, in v solatah.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.