- Sveže
- 10 min
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1565 kJ/369 kcal |
Maščobe | 2,8 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,8 g |
Ogljikovi hidrati | 69 g |
Od teh sladkorji | 1,7 g |
Prehranske vlaknine | 3,9 g |
Beljakovine | 15 g |
Sol | 0,10 g |
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče metuljčkov (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).
Kuhanje- Recept: Metuljčki s paradižnikovo omako
Kuhanje metuljčkov: V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite metuljčke v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 7 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so metuljčki kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Kuhanje- Recept: Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Kuhanje - Recept: Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Naj bo lonec dovolj velik
Za kuhanje metuljčkov izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Kako kombinirati testenine in omake
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Idealne omake za večje metuljčke
Večji metuljčki so nežnejši po strukturi kot nekatere druge večje testenine. Najbolje se počutijo v lahkih omakah na osnovi olja ali masla.
Idealni za enolončnice in solate
Večji metuljčki so odlični v enolončnicah, saj ostanejo čvrsti, in v solatah.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.