- Zamrznjeno
- 9 min
Hitro zamrznjen izdelek iz testa, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNI zdrob 24 %, riževa moka, posneto MLEKO v prahu, JAJCA, margarina (rastlinske maščobe (palmovo in repično olje), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), trdi ribani SIR, JAJČNI beljak v prahu, jodirana sol, sredstvo za vzhajanje testa (koruzni škrob, sredstvi za vzhajanje: E 450i, E 500ii), začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), česen, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 709 kj/168 kcal |
Maščobe | 4,6 g |
Od tega nasičene maščobe | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 25 g |
Od teh sladkorji | 5,2 g |
Prehranske vlaknine | 0,7 g |
Beljakovine | 6,3 g |
Sol | 1,00 g |
Iz embalaže vzemite toliko ocvrtkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 ocvrtkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 ocvrtkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale ocvrtke shranite v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje
Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 5–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Kuhanje/cvrtje - Recept: Zdrobovi ocvrtki s pomakami
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del ocvrtkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.