Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

74,88 

Prislužili ste si brezplačno dostavo

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Burek nabodala

Prigrizek za piknik si lahko pripravite tudi malce drugače. Zanj ne potrebujete niti žara. Burek nabodala, ki jih je v tem receptu pripravila Evita, so okusna tudi hladna. Piščančji burek je postregla na nabodalih skupaj s svežo zelenjavo in klasično poletno omako - grškim tzatzikijem.

Čas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
burek-nabodala

Sestavine

Nabodala

rdeča paprika

2

kumara

2

piščančj burek Pekarne Pečjak

2

Tzatziki

kumara

2

grški jogurt

300 g

sveža meta

2 vejici

svež koprc

2 vejici

sok limone

sol

poper

Video recept

1

Priprava – nabodala:
Papriki, kumari in piščančja bureka narežemo na enako velike koščke in jih izmenoma natikamo na lesena nabodala, dokler ta niso zapolnjena.

2

Priprava – tzatziki: Kumari olupimo in na drobno naribamo. Dodamo jim sol in jih pustimo nekoliko stati, da spustijo vodo. Vodo odlijemo, kumare ožamemo.

3

Kumaram dodamo grški jogurt, sok ene limone, malce soli (pozor, kumare so že malo slane) in popra. Začinimo s sveže nasekljanimi zelišči: meto in koprcem. Dobro premešamo in postavimo na hladno.