Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

61,20 

Prislužili ste si brezplačno dostavo

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Polpeti z bučnim pirejem in špinačno omako

Recept za zelenjavne polpete v presenetljivi, izključno zelenjavni kombinaciji. Sladko-slana kombinacija polpetov, pireja maslene buče in špinačne omake je polna okusov. Mesa sploh ne boste pogrešali. Če smetano za kuhanje nadomestite z rastlinsko različico, pa je jed primerna tudi za vegansko prehrano.

Čas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
polpeti-z-bucnim-pirejem-in-spinaco

Sestavine

polpete z brokolijem in cvetačo Pekarne Pečjak

800g

buča maslenka

cca 300 g

maslo

250 g

javorjev sirup ali med

1 jedilna žlica

korenje

500 g

zamrznjena špinača

200 g

smetana za kuhanje

200 g

kvasni kosmiči (ali parmezan)

4 jedilne žlice

timijan

1 vejica

čebula

1

Video recept

1

V kozico damo maslo in ga segrevamo, dokler ne postane rjave barve. Bučo narežemo na kocke in na maslu pečemo, dokler se ne zmehča. Bučo spasiramo z maslom in začinimo s soljo in poprom.

2

V drugo kozici prepražimo čebulo, dodamo blanširano (ali odmrznjeno) zmiksano špinačo, dodamo smetano, kvasne kosmiče in začinimo.

3

Polpete spečemo po navodilih na embalaži.

4

Korenje malo pokuhamo, nato pa popečemo javorjevem sirupu, maslu in timijanu.

5

Polpete postrežemo s bučnim pirejem in špinačno omako.