
Priprava:
15-20 min (170-180 °C)
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNI gluten, brokoli 8 %, cvetača 8 %, grah 8 %, korenje 8 %, koruza 8 %, OVSENI kosmiči, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), riževa moka, sončnično olje, jodirana sol, ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), začimbe (peteršilj, poper). Lahko vsebuje sojo, mleko, jajca, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko polpet, kolikor jih nameravate pripraviti (5–6 kosov za samostojno jed, 2–3 kose, če boste postregli še prilogo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
15-20 min (170-180 °C)
Pečico ogrejte na 170–180 °C. Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, jih položite na pomaščen pekač ali pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 15–20 minut (dokler niso zlato rumene).
Peka v ponvi
4-6 min
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite v pomaščeno segreto ponev in jih pecite na vsaki strani 4–6 minut na zmernem ognju.
Peka na žaru
2-3 min
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite na segreti žar (plošča) in jih pecite na vsaki strani 2–3 minute.
Priprava v mikrovalovni pečici
10-12 min (600-800 W)
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, primerno za mikrovalovno pečico, pokrijte in postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 10–12 minut na 600–800 W.
Cvrtje
4-6 min (170-180 °C)
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže in ocvrite v segretem olju (4–6 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrezite kot samostojno jed ali s prilogo.
Slastni namigi
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Polpeti z bučnim pirejem in špinačno omako
Recept za zelenjavne polpete v presenetljivi, izključno zelenjavni kombinaciji. Sladko-slana kombinacija polpetov, pireja maslene buče in špinačne omake je polna okusov. Mesa sploh ne boste pogrešali. Če smetano za kuhanje nadomestite z rastlinsko različico, pa je jed primerna tudi za vegansko prehrano.
Preberi večČas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Hitro zamrznjeni izdelek, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, PŠENIČNI gluten, brokoli 8 %, cvetača 8 %, grah 8 %, korenje 8 %, koruza 8 %, OVSENI kosmiči, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), riževa moka, sončnično olje, jodirana sol, ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), začimbe (peteršilj, poper). Lahko vsebuje sojo, mleko, jajca, oreške in sezam.
Peka v pečici
15-20 min (170-180 °C)
Pečico ogrejte na 170–180 °C. Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, jih položite na pomaščen pekač ali pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 15–20 minut (dokler niso zlato rumene).
Peka v ponvi
4-6 min
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite v pomaščeno segreto ponev in jih pecite na vsaki strani 4–6 minut na zmernem ognju.
Peka na žaru
2-3 min
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite na segreti žar (plošča) in jih pecite na vsaki strani 2–3 minute.
Priprava v mikrovalovni pečici
10-12 min (600-800 W)
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, primerno za mikrovalovno pečico, pokrijte in postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 10–12 minut na 600–800 W.
Cvrtje
4-6 min (170-180 °C)
Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže in ocvrite v segretem olju (4–6 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrezite kot samostojno jed ali s prilogo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.