Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

4,95 

Do brezplačne dostave manjka še 55,05 

Do brezplačnega izdelka Drobni polži - 250 g manjka še 75,05 €.

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Zloženka s skutnimi štruklji, bučkami, paradižnikom in sirom Tolminc

Ko pomislimo na slovenske jedi, so štruklji med prvimi, ki nam pridejo na misel. Ste vedeli, da Slovenci poznamo več kot 100 različnih vrst štrukljev? Sladke ali slane, kuhane, pečene, z zelišči, skuto, orehi, … Najbolj priljubljeni in pogosto pripravljani so zagotovo skutni. Tudi Evita je izbrala to slovensko klasiko in iz nje pripravila nekaj posebnega. Poletno zloženko iz Pečjakovih skutinih štrukljev, ki so narejeni po tradicionalnem receptu iz vlečenega testa in 100 % slovenske skute. Z bučkami, paradižnikom in sirom Tolminc – enostavno in božansko!

Čas priprave:
70 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 (glavna jed) - 6 (priloga)

Sestavine

Skutni štruklji Pekarne Pečjak

500 g

maslo

50 g

gladka moka

50 g

mleko

400 ml

sir Tolminc

200 g

paradižniki

4 kom

rumena bučka

1 kom

zelena bučka

1 kom

sol in poper

timijan

1 čajna žlička

olivno olje

1 jedilna žlica

Video recept

1

V kozici stopimo maslo, dodamo moko in pražimo.

2

Počasi dolivamo toplo mleko, da dobimo gladek bešamel. Začinimo s soljo, poprom in timijanom.

3

Bešamel umaknemo z ognja in vanj vmešamo 150 g naribanega sira Tolminc.

4

Štruklje skuhamo po navodilih z embalaže in jih ohladimo.

5

Bučke in paradižnike narežemo na kolobarje. Na enakomerne rezine narežemo tudi ohlajene štruklje. Priporočamo, da jih narežete s pomočjo nitke- tako bodo ohranili lepšo obliko.

6

Pekač premažemo z bešamelom in nanj izmenično zlagamo štruklje in zelenjavo.

7

Preostanek sira potresemo po zloženki in jo pokapamo z olivnim oljem. Pečemo v vnaprej ogreti pečici 30–40 minut pri 180 °C. Preden postrežemo, okrasimo z listi sveže bazilike.

NAMIG: Mleko za bešamel naj bo sobne temperature. Moko in maslo pražimo dovolj dolgo, da razvijeta aromo.

Štruklji Pekarne Pečjak so pripravljeni po tradicionalnem receptu, s slovensko skuto in jajci iz hlevske reje.
So odlična osnova za hitro in polnovredno poletno jed. Postrezite jo kar v keramičnem pekaču s svežo baziliko, s skledo sezonske solate.