Priprava:
25-30 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
SKUTNI nadev 58 % (SKUTA 70 %, kisla SMETANA, JAJCA, PŠENIČNI zdrob, sončnično olje), PŠENIČNA bela moka, voda, JAJCA, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko štrukljev, kolikor jih nameravate pripraviti (2 kosa na osebo za samostojno jed, 1 kos, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
25-30 min
V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.
Kuhanje na sopari
25-30 min
Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.
Peka v pečici
30-40 min (180-200 °C)
Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač in prelijte s tekočo smetano, ki jo lahko tudi zmešate z jajcem. Pečico segrejte na 180–200 °C in pecite štruklje 30–40 minut, dokler smetana ni zlatorumeno zapečena. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo, posladkane pa kot sladico.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Štruklji z drobnjakovim pestom in slano limono
Klasične skutne štruklje v tem receptu Evita predstavlja kot samostojno jed. Skutni štruklji z drobnjakovim pestom in dodatkom slane limone so aromatični in hkrati sveži. Zato se priležejo tudi ob vročih dneh. Slana limona je skrita sestavina, ki jih povzdigne na novo raven. V videu Evita razkrije tudi, kako slano limono pripravite doma.
Preberi večČas priprave:
35 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
5 porcij

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Vam je zmanjkalo idej za večerjo s prijatelji? Predlagamo, da skupaj z Evito pripravite goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko. Prefinjena in zelo okusna jed, ki vam ne bo vzela veliko časa za pripravo in bo navdušila vse. Za omako lahko uporabite že pripravljeno telečjo osnovo, ali pa se po navodilih v receptu sami lotite priprave. Okus zagotovo odtehta trud in čas!
Preberi večČas priprave:
30 minut (čas za pripravo telečje osnove ni vštet)
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
Hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
SKUTNI nadev 58 % (SKUTA 70 %, kisla SMETANA, JAJCA, PŠENIČNI zdrob, sončnično olje), PŠENIČNA bela moka, voda, JAJCA, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Kuhanje v kropu
25-30 min
V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.
Kuhanje na sopari
25-30 min
Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.
Peka v pečici
30-40 min (180-200 °C)
Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač in prelijte s tekočo smetano, ki jo lahko tudi zmešate z jajcem. Pečico segrejte na 180–200 °C in pecite štruklje 30–40 minut, dokler smetana ni zlatorumeno zapečena. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo, posladkane pa kot sladico.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.