
Eko temni polži
Odlično uravnoteženo zdravje in mili okus.
✔ dodan 50 % delež polnozrnatega durum pšeničnega zdroba
✔ živilo izboljšane sestave, ki se ponaša s prehransko trditvijo: Vir beljakovin
Priprava:
4-5 min
Opis izdelka
Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Polnozrnati PŠENIČNI durum zdrob (50%)*, PŠENIČNI durum zdrob*, voda.Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca. *iz kontrolirane ekološke pridelave.
Priporočamo
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče polžev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).
Priprava
Kuhanje
4-5 min
V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite polže v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 4 minute, drugače nekoliko dlje. Ko so polži kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Polnozrnati PŠENIČNI durum zdrob (50%)*, PŠENIČNI durum zdrob*, voda.Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca. *iz kontrolirane ekološke pridelave.
Kuhanje
4-5 min
V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite polže v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 4 minute, drugače nekoliko dlje. Ko so polži kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.