 
			                			            			        Eko temni svedri
Polnozrnati svedri, v katere se odlično ujamejo goste omake. Odlično uravnotežena okus in skrb za zdravje.
✔ s 50 % deležem polnozrnatega durum pšeničnega zdroba
✔ iz kontrolirane ekološke pridelave
Priprava:
3-4 min
Opis izdelka
Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
“Polnozrnati PŠENIČNI durum zdrob (50%)*, PŠENIČNI durum zdrob*, voda.
Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca.
*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Priporočamo
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče svedrov (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).
Priprava
Kuhanje
3-4 min
Kuhajte v desetkratni količini osoljene vrele vode (5 g soli / liter) do primerne čvrstosti »al dente« 3-4 minut.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
“Polnozrnati PŠENIČNI durum zdrob (50%)*, PŠENIČNI durum zdrob*, voda.
Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca.
*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Kuhanje
3-4 min
Kuhajte v desetkratni količini osoljene vrele vode (5 g soli / liter) do primerne čvrstosti »al dente« 3-4 minut.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
 
     Burek
                                                Burek
                       Rogljiči
                                                Rogljiči
                       Navihanci
                                                Navihanci
                       Fino pekovsko pecivo
                                                Fino pekovsko pecivo
                       Zavitki-Štrudlji
                                                Zavitki-Štrudlji
                       Palačinke
                                                Palačinke
                       Svaljki in ocvrtki
                                                Svaljki in ocvrtki
                       Štruklji
                                                Štruklji
                       Cmoki
                                                Cmoki
                       Kaneloni in polpeti
                                                Kaneloni in polpeti
                       Testa
                                                Testa
                       Pizze
                                                Pizze
                       Testenine
                                                Testenine
                       Potice in kolači
                                                Potice in kolači
                       Piškoti
                                                Piškoti
                       Slaščice
                                                Slaščice
                       Druge blagovne znamke
                                                Druge blagovne znamke
                       
                 
                           
                    






