
Eko temni svedri
Polnozrnati svedri, v katere se odlično ujamejo goste omake. Odlično uravnotežena okus in skrb za zdravje.
✔ s 50 % deležem polnozrnatega durum pšeničnega zdroba
✔ iz kontrolirane ekološke pridelave
Priprava:
3-4 min
Opis izdelka
Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
“Polnozrnati PŠENIČNI durum zdrob (50%)*, PŠENIČNI durum zdrob*, voda.
Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca.
*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Priporočamo
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče svedrov (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).
Priprava
Kuhanje
3-4 min
Kuhajte v desetkratni količini osoljene vrele vode (5 g soli / liter) do primerne čvrstosti »al dente« 3-4 minut.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
“Polnozrnati PŠENIČNI durum zdrob (50%)*, PŠENIČNI durum zdrob*, voda.
Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca.
*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Kuhanje
3-4 min
Kuhajte v desetkratni količini osoljene vrele vode (5 g soli / liter) do primerne čvrstosti »al dente« 3-4 minut.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi (na primer golaži, raguji), manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.