Priprava:
2-3 min
Opis izdelka
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.
Priporočamo
Na osebo skuhajte: za zakuho za pest fidelinov (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).
Priprava
Kuhanje
2-3 min
Fideline stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minuti) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite fideline v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minuti, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Recepti

Azijska solata s kozicami
Na pikniku ali vrtni zabavi se prileže kaj lahkega, a hranljivega, malce drugačnega. Recept za azijsko solato združuje vse to. Malce drugačno hladno solato je Evita sestavila iz popečenih kozic, tankih rezancev (fidelinov), sveže zelenjave in aromatične polivke z azijskim pridihom. Preprost recept za lahko kosilo v naravi, službi ali doma.
Preberi večČas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.
Kuhanje
2-3 min
Fideline stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minuti) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite fideline v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minuti, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.