Priprava:
25-30 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjen vzhajan izdelek iz kvašenega testa, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor. Lahko vsebuje mleko, jajca, oreške, sojo in sezam.
Priprava
Kuhanje v kropu
25-30 min
V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.
Kuhanje na sopari
25-30 min
Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjen vzhajan izdelek iz kvašenega testa, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor. Lahko vsebuje mleko, jajca, oreške, sojo in sezam.
Kuhanje v kropu
25-30 min
V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.
Kuhanje na sopari
25-30 min
Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
    
                                                Burek
                      
                                                Rogljiči
                      
                                                Navihanci
                      
                                                Fino pekovsko pecivo
                      
                                                Zavitki-Štrudlji
                      
                                                Palačinke
                      
                                                Svaljki in ocvrtki
                      
                                                Štruklji
                      
                                                Cmoki
                      
                                                Kaneloni in polpeti
                      
                                                Testa
                      
                                                Pizze
                      
                                                Testenine
                      
                                                Potice in kolači
                      
                                                Piškoti
                      
                                                Slaščice
                      
                                                Druge blagovne znamke
                      
                
                          
                    



