Grillita kajmak (3 + 1 gratis)
Grillita je rahlo vlečeno testo polnjeno s sočnim kajmakom in zvito v obliki špirale. Idealna je za postrežbo na pikniku, namesto kruha kot popolna priloga k mesu z žara in zelenjavi na žaru. Lahko jo prerežete in nadevate s čevapčiči.
Odlična je tudi kot samostojen prigrizek.
Priprava:
8-10 min (srednja temperatura)
60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, sirni namaz kajmak 15 % (fermentirana SMETANA, pasterizirano MLEKO, jedilna sol), sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
* Rastlinskega izvora
Priprava
Peka na kontaktnem žaru
8-10 min (srednja temperatura)
60 min
Električni kontaktni žar (toaster) predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Izdelek položimo na ploščo in žar zapremo. Pečemo 8-10 minut. Kontaktni plošči lahko predhodno zaščitimo s peki papirjem.
Peka v ponvi ali na ravnem žaru
8-12 min (srednja temperatura)
Ponev ali ravni žar predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Pečemo 4-6 minut na vsaki strani. Priporočamo, da pri pečenju na prvi strani izdelek pokrijete s pokrovko oz. pokrovom žara. OPOZORILO: NE IZPOSTAVLJATI IZDELKA NEPOSREDNEMU OGNJU ( ne pecite na rešetki).
Pecica
Pred pripravo segrejemo pečico (ventilacijsko) na 190–200 ℃. Pečemo 8 minut, nato izdelek obrnemo in pečemo še dodatnih 5-7 minut. Postrežemo kot prilogo k jedem z žara ali prerežemo kot lepinjo in nadevamo s čevapčiči, pečeno zelenjavo ali drugimi na žaru pripravljenimi jedmi.
Slastni namigi
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, sirni namaz kajmak 15 % (fermentirana SMETANA, pasterizirano MLEKO, jedilna sol), sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
* Rastlinskega izvora
Peka na kontaktnem žaru
8-10 min (srednja temperatura)
60 min
Električni kontaktni žar (toaster) predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Izdelek položimo na ploščo in žar zapremo. Pečemo 8-10 minut. Kontaktni plošči lahko predhodno zaščitimo s peki papirjem.
Peka v ponvi ali na ravnem žaru
8-12 min (srednja temperatura)
Ponev ali ravni žar predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Pečemo 4-6 minut na vsaki strani. Priporočamo, da pri pečenju na prvi strani izdelek pokrijete s pokrovko oz. pokrovom žara. OPOZORILO: NE IZPOSTAVLJATI IZDELKA NEPOSREDNEMU OGNJU ( ne pecite na rešetki).
Pecica
Pred pripravo segrejemo pečico (ventilacijsko) na 190–200 ℃. Pečemo 8 minut, nato izdelek obrnemo in pečemo še dodatnih 5-7 minut. Postrežemo kot prilogo k jedem z žara ali prerežemo kot lepinjo in nadevamo s čevapčiči, pečeno zelenjavo ali drugimi na žaru pripravljenimi jedmi.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.