
Burek à la mesni
Čeprav je veganski, pripravljen na osnovi stročnic (grah), čebule in začimb,
struktura in okus nadeva spominjata na goveje meso.
Za vse, ki se želijo izogniti mesu (morda le za kratek čas).
Priprava:
30-35 min (180-200 °C)
35-40 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
nadev 50 % (veganski nadev 36 % (voda, grahovi proteini, kokosovo olje, čebula, grahove vlaknine, stabilizator: metil celuloza, destilirani kis, koncentrat soka rdeče pese, krompirjev škrob, začimbe, koncentrat jabolčnega soka, karameliziran sladkorni sirup, sončnično olje, ekstrakt začimb, sol), voda, čebula, sončnično olje, citrusove vlaknine, začimbna mešanica (jodirana sol (kalijev jodid), posušena zelenjava 16,5 % (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, črni, koper) sladkor, škrob), jodirana sol, poper, naravna aroma), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Priprava
Peka v pečici
30-35 min (180-200 °C)
35-40 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (35–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–35 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Veganski burek z lahko solato
Včasih bi radi pojedli kak brezmesni obrok, pa nimamo prave ideje, pa tudi časa ne. Poskusite burek a la mesni, veganski izdelek, kjer je nadev podoben govejemu mesu vendar je pripravljen na osnovi graha, čebule in začimb. Evita ga je kombinirala z aromatično, ne tako običajno solato, ki dopolni hranljivost obroka in doda tisti dobrodošli kanček svežine. Pripravila jo je iz koromača, rukole, granatnega jabolka in gorčice. Preizkusite neverjetno harmonijo raznolikih okusov.
Preberi večČas priprave:
40 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
nadev 50 % (veganski nadev 36 % (voda, grahovi proteini, kokosovo olje, čebula, grahove vlaknine, stabilizator: metil celuloza, destilirani kis, koncentrat soka rdeče pese, krompirjev škrob, začimbe, koncentrat jabolčnega soka, karameliziran sladkorni sirup, sončnično olje, ekstrakt začimb, sol), voda, čebula, sončnično olje, citrusove vlaknine, začimbna mešanica (jodirana sol (kalijev jodid), posušena zelenjava 16,5 % (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, črni, koper) sladkor, škrob), jodirana sol, poper, naravna aroma), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora
Peka v pečici
30-35 min (180-200 °C)
35-40 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (35–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–35 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.