Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Grillita kajmak

Grillita je rahlo vlečeno testo polnjeno s sočnim kajmakom in zvito v obliki špirale. Idealna je za postrežbo na pikniku, namesto kruha kot popolna priloga k mesu z žara in zelenjavi na žaru. Lahko jo prerežete in nadevate s čevapčiči.
Odlična je tudi kot samostojen prigrizek.

400 g (4 x 100 g)
Cena / kg: 12,25

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

8-10 min (srednja temperatura)

60 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, sirni namaz kajmak 15 % (fermentirana SMETANA, pasterizirano MLEKO, jedilna sol), sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
* Rastlinskega izvora

Na 100 g surovega izdelka
Energijska vrednost
1393 kJ/334 kcal
Maščobe
19 g
Od tega nasičene maščobe
6,2 g
Ogljikovi hidrati
33 g
Od teh sladkorji
1,0 g
Prehranske vlaknine
1,5 g
Beljakovine
6,7 g
Sol
1,1 g

Priprava

Peka na kontaktnem žaru

8-10 min (srednja temperatura)

60 min

Električni kontaktni žar (toaster) predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Izdelek položimo na ploščo in žar zapremo. Pečemo 8-10 minut. Kontaktni plošči lahko predhodno zaščitimo s peki papirjem.

Peka v ponvi ali na ravnem žaru

8-12 min (srednja temperatura)

Ponev ali ravni žar predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Pečemo 4-6 minut na vsaki strani. Priporočamo, da pri pečenju na prvi strani izdelek pokrijete s pokrovko oz. pokrovom žara. OPOZORILO: NE IZPOSTAVLJATI IZDELKA NEPOSREDNEMU OGNJU ( ne pecite na rešetki).

Pecica

Pred pripravo segrejemo pečico (ventilacijsko) na 190–200 ℃. Pečemo 8 minut, nato izdelek obrnemo in pečemo še dodatnih 5-7 minut. Postrežemo kot prilogo k jedem z žara ali prerežemo kot lepinjo in nadevamo s čevapčiči, pečeno zelenjavo ali drugimi na žaru pripravljenimi jedmi.

Slastni namigi

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Recepti

Grillita s čevapčiči na BBQ in grški način

Grillita je nova zvezda piknikov! Odlična je kot spremljava različnim jedem. Vseeno pa si upamo staviti, da jo boste največkrat postregli k priljubljenim čevapčičem.
Ti se namreč najlepše ujamejo s kajmakom v zapeljivi Grilliti.
Preverite tale recept- pravzaprav dva v enem- za čevapčiče malo drugače.
Zakaj jih ne bi pripravili na BBQ način – s karamelizirano čebulo in temnim pivom- ali pa s piščančjim mesom in feto s pridihom okusa Grčije?
Priprava je res preprosta, piknik pa z Grillito in čevapčiči malo drugače zagotovo ne bo običajen!

Preberi več

Čas priprave:

45 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

4 - 6 porcij

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro

Grillita je nova zvezda piknikov! Okusna je kot priloga k mesu ali zelenjavi z žara, k solati, ali kar tako.
Odlična je tudi kot osnova za mini sendviče ali burgerčke.
Sendviče lahko seveda zložite iz sestavin po lastnem okusu. Morda pa preizkusite Evitino različico. V tem receptu jih je pripravila brez mesa: z glaziranimi jajčevci, humusom in okisano kumaro.
Glaziran jajčevec da sendvičem poseben umami okus, ki ga zelenjavnim jedem včasih manjka.
Umami okus pričaramo s fermentirano miso pasto. Ta jedi da globino arome.
In še nasvet za glaziranje: jajčevec začnite glazirati šele takrat, ko je že pečen.
Če bi glazuro dodali surovemu, se ta ne bi dobro vpila, bi se pa zaradi vsebnosti sladkorja zažgala.

Preberi več

Čas priprave:

45 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

4 porcije

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, voda, sirni namaz kajmak 15 % (fermentirana SMETANA, pasterizirano MLEKO, jedilna sol), sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
* Rastlinskega izvora

Peka na kontaktnem žaru

8-10 min (srednja temperatura)

60 min

Električni kontaktni žar (toaster) predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Izdelek položimo na ploščo in žar zapremo. Pečemo 8-10 minut. Kontaktni plošči lahko predhodno zaščitimo s peki papirjem.

Peka v ponvi ali na ravnem žaru

8-12 min (srednja temperatura)

Ponev ali ravni žar predhodno segrejemo na srednjo temperaturo. Pečemo 4-6 minut na vsaki strani. Priporočamo, da pri pečenju na prvi strani izdelek pokrijete s pokrovko oz. pokrovom žara. OPOZORILO: NE IZPOSTAVLJATI IZDELKA NEPOSREDNEMU OGNJU ( ne pecite na rešetki).

Pecica

Pred pripravo segrejemo pečico (ventilacijsko) na 190–200 ℃. Pečemo 8 minut, nato izdelek obrnemo in pečemo še dodatnih 5-7 minut. Postrežemo kot prilogo k jedem z žara ali prerežemo kot lepinjo in nadevamo s čevapčiči, pečeno zelenjavo ali drugimi na žaru pripravljenimi jedmi.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Burek s čičerikino kremo
    Preberi več

    Burek s čičerikino kremo

    rinfuza 40 x 240 g

    Redna cena: 76,80 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Burek à la mesni
    Preberi več

    Burek à la mesni

    520 g (2 x 260 g)

    Redna cena: 5,70 

    Cena / kg:/ kg: 10,96
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ajdov burek s skuto
    Preberi več

    Ajdov burek s skuto

    780 g (3 x 260 g)

    Redna cena: 7,95 

    Cena / kg:/ kg: 10,19
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Jabolčni burek
    Preberi več

    Jabolčni burek

    rinfuza 90 x 80 g

    Redna cena: 66,60 

    Cena / kg:/ kg: 9,25
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka