
Priprava:
30-40 min (180-200 °C)
40-60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Jabolčni nadev 56 % (jabolka 81 %, sladkor, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), sončnično olje, cimet), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmina maščoba, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora.
Priprava
Peka v pečici
25-30 min (180-200 °C)
40-60 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 25–30 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Jabolčni nadev 56 % (jabolka 81 %, sladkor, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), sončnično olje, cimet), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmina maščoba, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora.
Peka v pečici
25-30 min (180-200 °C)
40-60 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 25–30 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.