NOVO!

Kmečki svaljki s polnozrnatimi ovsenimi kosmiči

Kmečki svaljki, obogateni s polnozrnatimi ovsenimi kosmiči. Poln okus- bogastvo vlaknin!
Polnozrnati ovseni kosmiči lepo dopolnjujejo krompirjevo testo in svaljkom podarijo poln, nekoliko oreškast okus. Zaradi visoke vsebnosti kosmičev so svaljki vir prehranske vlaknine in tako dobra osnova vaše varovalne prehrane.

1 kg
Cena / kg: 4,40

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

6-8 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Voda, OVSENI kosmiči 17 %, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), PŠENIČNA bela moka, koruzni škrob, jodirana sol, kurkuma.
Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
718 kJ/170 kcal
Maščobe
1,5 g
Od tega nasičene maščobe
0,4 g
Ogljikovi hidrati
32 g
Od teh sladkorji
0,5 g
Prehranske vlaknine
4,6 g
Beljakovine
4,8 g
Sol
1,0 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko svaljkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 svaljkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 svaljkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale svaljke shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Kuhanje v kropu

6-8 min

Zamrznjene svaljke stresemo v vrelo slano vodo, kuhamo 6-8 minut oz. dokler ne priplavajo na površje

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)

8 min

Svaljke stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pomešajte

Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Voda, OVSENI kosmiči 17 %, krompirjevi kosmiči 17 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), PŠENIČNA bela moka, koruzni škrob, jodirana sol, kurkuma.
Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške in sezam.

Kuhanje v kropu

6-8 min

Zamrznjene svaljke stresemo v vrelo slano vodo, kuhamo 6-8 minut oz. dokler ne priplavajo na površje

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje z vročim zrakom (airfry-er)

8 min

Svaljke stresemo v skledo in jih premešamo z oljem. Cvrtnik predhodno segrejemo na 200 ℃ in pečemo 12-15 minut pri temperaturi 180-200 ℃. Da se enakomerno zapečejo z vseh strani, se izognemo prekrivanju in košaro pretresemo po 8 minutah.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pomešajte

Ko jih vržete v krop, s kuhalnico premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Kmečki rženi svaljki
    Preberi več

    Kmečki rženi svaljki

    1 kg

    Redna cena: 6,00 

    Cena / kg:/ kg: 6,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kmečki ajdovi svaljki
    Preberi več

    Kmečki ajdovi svaljki

    400 g

    Redna cena: 4,95 

    Cena / kg:/ kg: 12,38
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kmečki svaljki brez skute
    Preberi več

    Kmečki svaljki brez skute

    1 kg

    Redna cena: 4,40 

    Cena / kg:/ kg: 4,40
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Njoketi
    Preberi več
    NOVO!

    Njoketi

    500 g

    Redna cena: 2,95 

    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka