Krompirjevi tortelini – nadev tip žlinkrofa
Nežen nadev iz krompirja, pražene čebule in začimb smo ponudili v obliki tortelinov. Primerni za vse vrste omak, zelenjavnih ali mesnih, ali pa samo zabeljeni z maslom.
Priprava:
6-8 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjene polnjene jajčne testenine, ki jih je potrebno obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, krompirjev nadev 30 % (voda, krompirjevi kosmiči 34 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), rafinirano sončnično olje, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), koruzni škrob, jodirana sol, peteršilj, citrusove vlaknine, poper), JAJCA (12 %), voda. Lahko vsebuje sojo in mleko. Jajca iz hlevske reje.
Priporočamo
Iz embalaže vzamete toliko tortelinov, kolikor jih nameravate pripraviti (150 gramov za samostojno jed, 100 gramov, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje
6-8 min
Torteline vzamete iz embalaže in kuhate v slanem kropu 6–8 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Carbonara s krompirjevimi tortelini
Se vam pocedijo sline ob misli na slastno, kremasto carbonaro?
Potem morate poizkusiti tole. Evita jo je namreč pripravila po izvirnem italijanskem receptu, s pecorinom in guanciale.
Guanciale so doimljene svinjske ličnice, močno začinjene s poprom in nepogrešljive v tradicionalni carbonari.
Ker je že omaka tradicionalna, pa jo je kombinirala malo drugače – z našimi krompirjevimi tortelini. Zares priporočamo!
Čas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
Hitro zamrznjene polnjene jajčne testenine, ki jih je potrebno obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNI durum zdrob, krompirjev nadev 30 % (voda, krompirjevi kosmiči 34 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), rafinirano sončnično olje, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), koruzni škrob, jodirana sol, peteršilj, citrusove vlaknine, poper), JAJCA (12 %), voda. Lahko vsebuje sojo in mleko. Jajca iz hlevske reje.
Kuhanje
6-8 min
Torteline vzamete iz embalaže in kuhate v slanem kropu 6–8 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.