Priprava:
14-16 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
KRUH za kruhove cmoke 67 % (PŠENIČNA bela moka, voda, SKUTA, kvas, jodirana sol, sladkor, koncentrat za podaljšanje svežine kruha (PŠENIČNA moka, emulgatorji: E 471, E 481, E 472e, encimi, kislina: E 341, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina)), JAJCA, voda, sončnično olje, ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), posneto MLEKO v prahu, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), česen, peteršilj, jodirana sol, muškatni orešček, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko cmokov, kolikor jih nameravate pripraviti (4–6 kosov na osebo za samostojno jed, 2–3 kose, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
14-16 min
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 14–16 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje na sopari
14-16 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 14–16 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Lečin curry s kruhovimi cmoki
Enolončnice imamo radi. Pogrejejo nas od znotraj navzven, saj poleg krepke nasitnosti dajejo tudi občutek domačnosti. Recept za lečin curry prinaša še nekoliko drugačen okus. Leča v njej v celoti nadomesti meso s svojo hranljivostjo in obiljem beljakovin, eksotične začimbe pa ji dajo globok okus in vas izdatno ogrejejo. Zaradi dodanega kokosovega mleka je lepo svilnata in gostljata. K takšni enolončnici se neverjetno dobro priležejo domači kruhovi cmoki. Pečjakovi so narejeni iz namensko spečenega kruha, svežih jajc in začimb. Že pripravljeni v zamrzovalniku pa so tudi lahko vedno pri roki.
Preberi večČas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Hitro zamrznjeni izdelek iz testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
KRUH za kruhove cmoke 67 % (PŠENIČNA bela moka, voda, SKUTA, kvas, jodirana sol, sladkor, koncentrat za podaljšanje svežine kruha (PŠENIČNA moka, emulgatorji: E 471, E 481, E 472e, encimi, kislina: E 341, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina)), JAJCA, voda, sončnično olje, ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), posneto MLEKO v prahu, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), česen, peteršilj, jodirana sol, muškatni orešček, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
14-16 min
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 14–16 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje na sopari
14-16 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 14–16 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.