Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Ladjice

Bogata vaniljeva krema in polovičke marelic na podlagi iz rahlega testa.

rinfuza 50 x 140 g
Cena / kg: 8,36

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

14-16 min (180-200 °C)

20-30 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, vaniljeva krema (min 20 %) (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), ekstrakt vanilje), marelice (min 18 %), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1077 kJ/257 kcal
Maščobe
12 g
Od tega nasičene maščobe
6,4 g
Ogljikovi hidrati
31 g
Od teh sladkorji
7,3 g
Prehranske vlaknine
1,6 g
Beljakovine
4,6 g
Sol
0,70 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko ladjic, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale ladjice shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

14-16 min (180-200 °C)

20-30 min

Ladjice vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–16 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, vaniljeva krema (min 20 %) (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), ekstrakt vanilje), marelice (min 18 %), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

14-16 min (180-200 °C)

20-30 min

Ladjice vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–16 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Rešetki z jogurtnim in malinovim nadevom
    Preberi več

    Rešetki z jogurtnim in malinovim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 49,00 

    Cena / kg:/ kg: 7,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Pizza žepki
    Preberi več

    Pizza žepki

    rinfuza 50 x 150 g

    Redna cena: 65,50 

    Cena / kg:/ kg: 8,73
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Osja gnezda
    Preberi več

    Osja gnezda

    rinfuza 50 x 140 g

    Redna cena: 55,00 

    Cena / kg:/ kg: 7,86
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni rešetki z jabolčnim nadevom
    Preberi več

    Masleni rešetki z jabolčnim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 49,70 

    Cena / kg:/ kg: 7,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka