Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Listnato kvašeno testo

Testo idealno za pripravo vseh vrst nadevanih sladkih ali
slanih dobrot.
✔ primerno za: rogljičke, žepke, štrukeljčke, polžke

600 g
Cena / kg: 7,17

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

12-15 min (180-200 °C)

30-45 min

120-180 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1483 kJ/355 kcal
Maščobe
19 g
Od tega nasičene maščobe
10 g
Ogljikovi hidrati
37 g
Od teh sladkorji
2,9 g
Prehranske vlaknine
2,2 g
Beljakovine
6,9 g
Sol
0,90 g

Priporočamo

En kos testa zadošča za približno 2 osebi, odvisno tudi od nadeva. Preostanek shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

30-45 min

120-180 min

Testo lahko odtajate v embalaži ali pa ga vzamete iz embalaže, položite na papir ali narahlo pomokano mizo in pokrijete s krpo, da se med tajanjem ne naredi skorja. Pustite, da se odtaja in zmehča (30-45 minut). Ko testo postane mehko, ga posujte z moko in ga razvaljajte v želeno obliko. Pripravite nadev in ga namažite po sredini testa. Robove testa namažite s stepenim jajcem, da se testo bolje sprime. Vmes segrejte pečico (180–200 °C). Poškropite z vodo, da se lepše zapeče, postavite v pečico in specite (12–15 minut, odvisno od nadeva). Servirajte kot prilogo, samostojno jed ali sladico.

Slastni namigi

Pustite testo počivati

Ko testo že nadevate in položite v pekač, ga pustite počivati vsaj 10 minut. Počitek potrebuje zato, da se med peko ne skrči.

Prebodite z vilicami

Zgornjo plast prebodite z vilicami, da omogočite izhajanje pare med peko in preprečite, da bi se testo preveč napihnilo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Za lažje delo

Zamrznjeno listnato kvašeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.

Ne pustite testa predolgo na sobni temperaturi

Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.

Ne pretiravajte z valjanjem

Če listnato testo preveč valjate, je po peki trdo, namesto da bi bilo lahko in hrustljavo. Zato skušajte listnato testo čim manj valjati in nasploh ravnati z njim čimbolj nežno.

Recepti

Venček z brusnično marmelado in gorgonzolo

Ste tudi vi ob prazničnih druženjih v večni dilemi, kaj postaviti na mizo, da bo dobro, lepo na pogled in predvsem, da bo navdušilo goste?
Tu je Evitin navdih za takšno zagato. Venček iz kvašenega listnatega testa je privlačen že na pogled in v resnici ga ni težko oblikovati.
Ko zagrizete vanj, pa vas navduši z neobičajno, vendar popolno kombinacijo aromatične gorgonzole in karakterne brusnične marmelade.
Morate ga preizkusiti, zagotavljamo vam, da bo zvezda vsake zabave!

Preberi več

Čas priprave:

50 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

6-8 porcij

Hitro zamrznjeni izdelek, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

30-45 min

120-180 min

Testo lahko odtajate v embalaži ali pa ga vzamete iz embalaže, položite na papir ali narahlo pomokano mizo in pokrijete s krpo, da se med tajanjem ne naredi skorja. Pustite, da se odtaja in zmehča (30-45 minut). Ko testo postane mehko, ga posujte z moko in ga razvaljajte v želeno obliko. Pripravite nadev in ga namažite po sredini testa. Robove testa namažite s stepenim jajcem, da se testo bolje sprime. Vmes segrejte pečico (180–200 °C). Poškropite z vodo, da se lepše zapeče, postavite v pečico in specite (12–15 minut, odvisno od nadeva). Servirajte kot prilogo, samostojno jed ali sladico.

Pustite testo počivati

Ko testo že nadevate in položite v pekač, ga pustite počivati vsaj 10 minut. Počitek potrebuje zato, da se med peko ne skrči.

Prebodite z vilicami

Zgornjo plast prebodite z vilicami, da omogočite izhajanje pare med peko in preprečite, da bi se testo preveč napihnilo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Za lažje delo

Zamrznjeno listnato kvašeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.

Ne pustite testa predolgo na sobni temperaturi

Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.

Ne pretiravajte z valjanjem

Če listnato testo preveč valjate, je po peki trdo, namesto da bi bilo lahko in hrustljavo. Zato skušajte listnato testo čim manj valjati in nasploh ravnati z njim čimbolj nežno.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Razvaljano listnato testo
    Preberi več

    Razvaljano listnato testo

    6 kg

    Redna cena: 27,54 

    Cena / kg:/ kg: 4,59
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Testo za pizzo
    Preberi več

    Testo za pizzo

    1 kg

    Redna cena: 4,30 

    Cena / kg:/ kg: 4,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Testo za krofe ali buhtlje
    Preberi več

    Testo za krofe ali buhtlje

    Ta izdelek trenutno ni na voljo v spletni trgovini.

  • Sveže vlečeno testo
    Preberi več

    Sveže vlečeno testo

    500 g

    Redna cena: 2,60 

    Cena / kg:/ kg: 5,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka