Priprava:
13-17 min (200-220 °C)
15-20 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Kvašena podloga: PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, margarina (rastlinske maščobe (palmova, kokosova), sončnično olje, voda, jodirana sol, emulgator: E471, konzervans E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma, barvilo: beta karoten), jodirana sol, sladkor; mešanica ribanega SIRA 32 %: edamec 80% (MLEKO, jodirana sol, sirilo), cheezerella (SIR (MLEKO, jodirana sol, sirilo), palmovo olje, voda, modificiran škrob, MLEČNE beljakovine, jodirana sol, barvilo: beta karoten); paprika v koščkih, sušena mesnina – kulen (svinjsko meso in slanina, jodirana sol, dekstroza, začimbe, ekstrakti začimb (paprika), antioksidanti (natrijev eritrobat, askorbinska kislina), konzervans (natrijev nitrit), starter kultura); omaka za pizzo (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje mleko, sojo, jajca, oreške, listno zeleno in sezam.
Priporočamo
Pred peko svetujemo odtaljevanje, saj testo tako lepše naraste, če se vam mudi, pa lahko to tudi preskočite.
Priprava
Peka v pečici
13-17 min (200-220 °C)
15-20 min
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte (15–20 minut). Medtem ogrejte pečico na 200–220 °C. Pico pecite 13–17 minut in jo postrezite kot samostojno jed.
Slastni namigi
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Kvašena podloga: PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, margarina (rastlinske maščobe (palmova, kokosova), sončnično olje, voda, jodirana sol, emulgator: E471, konzervans E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma, barvilo: beta karoten), jodirana sol, sladkor; mešanica ribanega SIRA 32 %: edamec 80% (MLEKO, jodirana sol, sirilo), cheezerella (SIR (MLEKO, jodirana sol, sirilo), palmovo olje, voda, modificiran škrob, MLEČNE beljakovine, jodirana sol, barvilo: beta karoten); paprika v koščkih, sušena mesnina – kulen (svinjsko meso in slanina, jodirana sol, dekstroza, začimbe, ekstrakti začimb (paprika), antioksidanti (natrijev eritrobat, askorbinska kislina), konzervans (natrijev nitrit), starter kultura); omaka za pizzo (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje mleko, sojo, jajca, oreške, listno zeleno in sezam.
Peka v pečici
13-17 min (200-220 °C)
15-20 min
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte (15–20 minut). Medtem ogrejte pečico na 200–220 °C. Pico pecite 13–17 minut in jo postrezite kot samostojno jed.
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.