Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Mali metuljčki

Za v juho ali solato.
✔ pripravljeni po tradicionalni metodi z valjanjem testa
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

250 g
Cena / kg: 8,00

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

6-8 min

Opis izdelka

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1565 kJ/369 kcal
Maščobe
2,8 g
Od tega nasičene maščobe
0,8 g
Ogljikovi hidrati
69 g
Od teh sladkorji
1,7 g
Prehranske vlaknine
3,9 g
Beljakovine
15 g
Sol
0,10 g

Priporočamo

Na osebo skuhajte: za zakuho za pest malih metuljčkov (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).

Priprava

Kuhanje

6-8 min

Metuljčke stresite v vrelo juho, skuhajte (7 minut) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite metuljčke v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 7 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so metuljčki kuhani, jih odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Za solate in priloge

To obliko testenin lahko pripravite tudi kot solate ali priloge z različnimi omakami. Da se ne sprimejo, jih premešajte z malo oljčnega olja. Najboljše je, da so koščki v omaki ali solati enako drobni kot testenine.

Za sladice

To obliko testenin lahko uporabite za pripravo sladic. Dobro se ujemajo s skuto in rozinami, z oreški in s sezonskim ali suhim sadjem.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Recepti

Bovla z metuljčki

Bovle so že nekaj časa izjemno priljubljene. Ne brez razloga. Prvič so praktične, ker v eni posodi zmešamo vse, kar imamo najraje: od mesa, zelenjave, testenin, riža… Drugič, ker jih lahko vzamemo s seboj, kamorkoli že gremo. Tretjič, ker so polne hranil zaradi svoje raznolikosti. In četrtič, ker so lahko vsakokrat drugačne.
Evita predstavlja bovlo, v kateri so glavne zvezde testenine metuljčki, piščančji trakci in čičerika. Ker je začinjena s prav posebno polivko iz oreščkov in avokada, je povrhu še eksotična. Je nasitna a ne pretežka, skratka idealen in hitro pripravljen obrok.

Preberi več

Čas priprave:

45 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

3 porcije

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Kuhanje

6-8 min

Metuljčke stresite v vrelo juho, skuhajte (7 minut) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite metuljčke v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 7 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so metuljčki kuhani, jih odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Za solate in priloge

To obliko testenin lahko pripravite tudi kot solate ali priloge z različnimi omakami. Da se ne sprimejo, jih premešajte z malo oljčnega olja. Najboljše je, da so koščki v omaki ali solati enako drobni kot testenine.

Za sladice

To obliko testenin lahko uporabite za pripravo sladic. Dobro se ujemajo s skuto in rozinami, z oreški in s sezonskim ali suhim sadjem.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Vodni vlivanci za prilogo
    Preberi več

    Vodni vlivanci za prilogo

    500 g

    Redna cena: 3,25 

    Cena / kg:/ kg: 6,50
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Vodni vlivanci za juho
    Preberi več

    Vodni vlivanci za juho

    500 g

    Redna cena: 3,25 

    Cena / kg:/ kg: 6,50
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Mesni tortelini
    Preberi več

    Mesni tortelini

    1 kg

    Redna cena: 10,30 

    Cena / kg:/ kg: 10,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Eko polširoki korenčkovi rezanci
    Preberi več

    Eko polširoki korenčkovi rezanci

    1 kg

    Redna cena: 8,20 

    Cena / kg:/ kg: 8,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka