Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Maslene špirale s čokolado

Sočni in rahli vrtinci užitka, posuti s čudovitimi čokoladnimi kapljicami.

1 kg
Cena / kg: 10,10

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

11-13 min (180-200 °C)

15-20 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Vaniljev nadev s čokoladnimi kapljicami 25 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje 23 % (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), čokoladne kapljice 20 % (sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator: SOJIN lecitin, naravni izvleček vanilje)), PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), MASLO 4 %, JAJCA, sladkor, kvas, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1358 kJ/325 kcal
Maščobe
17 g
Od tega nasičene maščobe
9,0 g
Ogljikovi hidrati
36 g
Od teh sladkorji
8,3 g
Prehranske vlaknine
1,9 g
Beljakovine
5,6 g
Sol
0,70 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko špiral, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale špirale shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

11-13 min (180-200 °C)

15-20 min

Špirale vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (11–13 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Vaniljev nadev s čokoladnimi kapljicami 25 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje 23 % (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), čokoladne kapljice 20 % (sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator: SOJIN lecitin, naravni izvleček vanilje)), PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), MASLO 4 %, JAJCA, sladkor, kvas, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške in sezam.

Peka v pečici

11-13 min (180-200 °C)

15-20 min

Špirale vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (11–13 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Mini žepki z mareličnim nadevom
    Preberi več

    Mini žepki z mareličnim nadevom

    1 kg

    Redna cena: 7,95 

    Cena / kg:/ kg: 7,95
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Žepki z orehovim nadevom
    Preberi več

    Žepki z orehovim nadevom

    rinfuza 70 x 120 g

    Redna cena: 66,50 

    Cena / kg:/ kg: 7,92
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Žepek s piščančjim nadevom
    Preberi več

    Žepek s piščančjim nadevom

    rinfuza 50 x 150 g

    Redna cena: 68,50 

    Cena / kg:/ kg: 9,13
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni rešetki z jabolčnim nadevom
    Preberi več

    Masleni rešetki z jabolčnim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 49,70 

    Cena / kg:/ kg: 7,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka