Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Mini dvobarvni francoski rogljički

Mi jim rečemo kar zebrice, čudovito polepšajo in izboljšajo jutranjo kavo.

510 g
Cena / kg: 11,37

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

12-14 min (170-190 °C)

15-20 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, nadev kakav 25 % (sladkor, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), modificiran krompirjev škrob E 1414, kakav v prahu 12 %, palmova maščoba, posneto MLEKO v prahu, sredstvo za zgoščevanje: E 401, aroma, jodirana sol), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1621 kJ / 388 kcal
Maščobe
22 g
Od tega nasičene maščobe
11 g
Ogljikovi hidrati
41 g
Od teh sladkorji
1,8 g
Prehranske vlaknine
2,5 g
Beljakovine
5,3 g
Sol
0,80 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (3-4/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

12-14 min (170-190 °C)

15-20 min

Rogljičke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–190 °C in pecite 12-14 minut. Postrezite kot sladico ali sladek prigrizek.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, nadev kakav 25 % (sladkor, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), modificiran krompirjev škrob E 1414, kakav v prahu 12 %, palmova maščoba, posneto MLEKO v prahu, sredstvo za zgoščevanje: E 401, aroma, jodirana sol), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

12-14 min (170-190 °C)

15-20 min

Rogljičke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–190 °C in pecite 12-14 minut. Postrezite kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Mini francoski rogljički s čokoladno-lešnikovim nadevom
    Preberi več

    Mini francoski rogljički s čokoladno-lešnikovim nadevom

    510 g

    Redna cena: 4,90 

    Cena / kg:/ kg: 9,61
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni francoski rogljiči PREMIUM
    Preberi več

    Masleni francoski rogljiči PREMIUM

    70 x 70 g

    Redna cena: 58,80 

    Cena / kg:/ kg: 12,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni francoski rogljiči
    Preberi več

    Masleni francoski rogljiči

    rinfuza 100 x 60 g

    Redna cena: 49,00 

    Cena / kg:/ kg: 8,17
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ekstra mini francoski rogljički
    Preberi več

    Ekstra mini francoski rogljički

    1 kg

    Redna cena: 10,40 

    Cena / kg:/ kg: 10,40
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka