Mini pizza žepki

Vse sestavine klasične pice v enem grižljaju.

1 kg
Cena / kg: 9,40

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.

Priprava:

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, nadev pizza 24 % (paradižnik, riban SIR, pasterizirana mesnina (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), šampinjoni (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidanti: askorbinska kislina in ŽVEPLOV DIOKSID), sladkor, jodirana sol, origano), voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, JAJCA, jodirana sol, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1000 kJ/238 kcal
Maščobe
9,5 g
Od tega nasičene maščobe
4,9 g
Ogljikovi hidrati
32 g
Od teh sladkorji
1,7 g
Prehranske vlaknine
1,9 g
Beljakovine
5,6 g
Sol
0,90 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko mini žepkov, kolikor jih nameravate pripraviti (5-6 na osebo za samostojno jed, 3-4 na osebo za prigrizek). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale žepke shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot samostojno jed ali slani prigrizek.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, nadev pizza 24 % (paradižnik, riban SIR, pasterizirana mesnina (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), šampinjoni (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidanti: askorbinska kislina in ŽVEPLOV DIOKSID), sladkor, jodirana sol, origano), voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, JAJCA, jodirana sol, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

12-15 min (180-200 °C)

10-15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot samostojno jed ali slani prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Pizza žepki
    Preberi več

    Pizza žepki

    rinfuza 50 x 150 g

    Redna cena: 65,50 

    Cena / kg:/ kg: 8,73
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni rešetki z jabolčnim nadevom
    Preberi več

    Masleni rešetki z jabolčnim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 49,70 

    Cena / kg:/ kg: 7,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Slane skutne blazinice
    Preberi več

    Slane skutne blazinice

    2 kg

    Redna cena: 16,80 

    Cena / kg:/ kg: 8,40
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Enojne ladjice
    Preberi več

    Enojne ladjice

    rinfuza 50 x 120 g

    Redna cena: 47,50 

    Cena / kg:/ kg: 7,92
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka