
Priprava:
14-16 min (180-200 °C)
40-60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, breskov nadev 25 % (breskve 54 %, sladkor, glukozno fruktozni sirup, voda, modificiran škrob, sredstvo za glaziranje: E 418, kislina: E330, naravna aroma, barvilo: E 160aii, konzervans: E 202), margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), chia semena 4 %, sladkor, kvas, sončnično olje, PŠENIČNI gluten, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, jajca, oreške, sojo in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko navihancev, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale navihance shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
14-16 min (180-200 °C)
40-60 min
Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–16 minut). Servirajte kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Veganski sladoled z navihanci
Če za ohladitev v vročih dneh iščete veganske rešitve in imate vsaj malo časa, morate preizkusiti ta enostaven recept za odličen domač veganski sladoled. Priprava je zares enostavna.
Svetujemo vam, da ga pripravite nekoliko več, za zalogo, da ga ne bo prehitro zmanjkalo!
Kepica veganskega sladoleda se odlično prileže k veganskim navihančkom s slastnim breskovim nadevom in chia semeni. Za užitke brez slabe vesti!
Čas priprave:
30 minut + zamrzovanje sladoleda (čez noč)
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, breskov nadev 25 % (breskve 54 %, sladkor, glukozno fruktozni sirup, voda, modificiran škrob, sredstvo za glaziranje: E 418, kislina: E330, naravna aroma, barvilo: E 160aii, konzervans: E 202), margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), chia semena 4 %, sladkor, kvas, sončnično olje, PŠENIČNI gluten, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, jajca, oreške, sojo in sezam.
Peka v pečici
14-16 min (180-200 °C)
40-60 min
Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–16 minut). Servirajte kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.