Priprava:
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, nadev iz gozdnih sadežev 30 % (sladkor, voda, jagode 12 %, borovnice 9 %, glukozno-fruktozni sirup, robide 6 %, modificiran škrob, malina 3 %, kislina: citronska kislina, želirno sredstvo: pektin, gostilo: E 460, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko navihancev, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale navihance shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, nadev iz gozdnih sadežev 30 % (sladkor, voda, jagode 12 %, borovnice 9 %, glukozno-fruktozni sirup, robide 6 %, modificiran škrob, malina 3 %, kislina: citronska kislina, želirno sredstvo: pektin, gostilo: E 460, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.