Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Navihanci z nadevom iz gozdnih sadežev

Odlična ideja, ko si zaželite svežine sladko-kislega okusa gozdnih sadežev.

1 kg
Cena / kg: 9,60

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

13-15 min (180-200 °C)

30-40 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, nadev iz gozdnih sadežev 30 % (sladkor, voda, jagode 12 %, borovnice 9 %, glukozno-fruktozni sirup, robide 6 %, modificiran škrob, malina 3 %, kislina: citronska kislina, želirno sredstvo: pektin, gostilo: E 460, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1313 kJ/313 kcal
Maščobe
14 g
Od tega nasičene maščobe
7,1 g
Ogljikovi hidrati
41 g
Od teh sladkorji
15 g
Prehranske vlaknine
2,3 g
Beljakovine
4,9 g
Sol
0,70 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko navihancev, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale navihance shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

13-15 min (180-200 °C)

30-40 min

Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, nadev iz gozdnih sadežev 30 % (sladkor, voda, jagode 12 %, borovnice 9 %, glukozno-fruktozni sirup, robide 6 %, modificiran škrob, malina 3 %, kislina: citronska kislina, želirno sredstvo: pektin, gostilo: E 460, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške, sojo in sezam.

Peka v pečici

13-15 min (180-200 °C)

30-40 min

Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Navihanci s čokoladno-lešnikovim nadevom
    Preberi več

    Navihanci s čokoladno-lešnikovim nadevom

    1 kg

    Redna cena: 9,60 

    Cena / kg:/ kg: 9,60
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Navihanci z vaniljevim nadevom
    Preberi več

    Navihanci z vaniljevim nadevom

    1 kg

    Redna cena: 9,00 

    Cena / kg:/ kg: 9,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Temni navihanci s čokoladno-lešnikovim nadevom
    Preberi več

    Temni navihanci s čokoladno-lešnikovim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 51,80 

    Cena / kg:/ kg: 7,40
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Navihanci chia z breskovim nadevom
    Preberi več

    Navihanci chia z breskovim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 51,80 

    Cena / kg:/ kg: 7,40
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka