Priprava:
15-18 min (180-200 °C)
40-60 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Vaniljev nadev 30 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), rastlinska krema (voda, rastlinske maščobe (olje palmovih koščic, palmovo olje), sladkor, MLEČNE beljakovine, stabilizatorja: E 420ii, E 463, emulgatorja: E 472e, SOJIN lecitin, kislina: kalijev fosfat, arome, barvilo: beta karoten, sol), ekstrakt vanilje), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko navihancev, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale navihance shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
15-18 min (180-200 °C)
40-60 min
Navihance vzamemo iz embalaže, položimo na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustimo, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejemo pečico na 180–200 °C. Navihance obilno poškropimo z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli, in jih damo peči (15–18 minut). Serviramo kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Vaniljev nadev 30 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), rastlinska krema (voda, rastlinske maščobe (olje palmovih koščic, palmovo olje), sladkor, MLEČNE beljakovine, stabilizatorja: E 420ii, E 463, emulgatorja: E 472e, SOJIN lecitin, kislina: kalijev fosfat, arome, barvilo: beta karoten, sol), ekstrakt vanilje), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške in sezam.
Peka v pečici
15-18 min (180-200 °C)
40-60 min
Navihance vzamemo iz embalaže, položimo na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustimo, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejemo pečico na 180–200 °C. Navihance obilno poškropimo z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli, in jih damo peči (15–18 minut). Serviramo kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.