Priprava:
13-15 min (170-180 °C)
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA, JAJCA, riban SIR 5 %, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko ocvrtkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 ocvrtkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 ocvrtkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale ocvrtke shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
13-15 min (170-180 °C)
Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 4–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Slastni namigi
Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti
Smrečica iz sirovih ocvrtkov
Naš zadnji adventni recept je tu – in tokrat smo praznike dobesedno postavili na pekač.
Ocvrtki, stopljen sir, rdeči okraski in zeleni posip… praznična smrečica, ki je tako prikupna, da je skoraj ne bi pojedli. Skoraj.
Naj ta jed pričara toplino doma, počasne večere in skupne trenutke! Srečno!
Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
Ocvrtki s sirom in salso verde
Kaj je boljšega, kot popoldansko druženje s prijatelji? Druženje s prijatelji ob spremljavi OCVRTKOV S SIROM IN SALSO VERDE. Oglejte si Evitin recept in svoje najljubše presenetite s slastno omako z mehiškim pridihom!
Preberi večČas priprave:
15 min
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
3-4 porcije
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA, JAJCA, riban SIR 5 %, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Peka v pečici
13-15 min (170-180 °C)
Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 4–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Burek
Rogljiči
Navihanci
Fino pekovsko pecivo
Zavitki-Štrudlji
Palačinke
Svaljki in ocvrtki
Štruklji
Cmoki
Kaneloni in polpeti
Testa
Pizze
Testenine
Potice in kolači
Piškoti
Slaščice
Druge blagovne znamke




